İYİ Parti'de 'iş birliği' krizi sürüyor: İbrahim Özkan'ı kanalın önünde protesto ettiler

İYİ Parti'de 'iş birliği' krizi sürüyor: İbrahim Özkan'ı kanalın önünde protesto ettiler
İYİ Parti'den Meral Akşener'in isteği üzerine istifa eden İbrahim Özkan'ı yayına çıkaran tv100'ün önünde bir grup partililer toplandı. Polisler kanalın önünde güvenlik önlemi alırken İYİ Parti İl Başkanı Yücel Coşkun...

İYİ Parti'den Meral Akşener'in isteği üzerine istifa eden İbrahim Özkan'ı yayına çıkaran tv100'ün önünde bir grup partililer toplandı. Polisler kanalın önünde güvenlik önlemi alırken İYİ Parti İl Başkanı Yücel Coşkun da grubun dağılmasını istedi.

İYİ Parti'den istifa eden İBB Meclis üyelerinin ardından parti içindeki gerilim sürüyor.

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamaları ardından mesajları yayınlayan Özkan bu akşam TV100 yayınına katıldı. Özkan'ın yayında olduğu sıralarda bir grup partili kanalın önüne gelerek "Teşkilat burada satılmışlar nerede" sloganı attı.

Programın sunucusu Gürkan Hacır "İbrahim Bey'i protesto etmek için bazı partililerin dışarıda olduğu ve protesto ettiği bilgisi bize geldi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. Asayiş ekipleri kanalımızın önünde gerekli tedbirleri aldılar. İstanbul emniyeti ile ilk dakikadan itibaren irtibat halindeyiz. Kapıda güvenlik önlemleri alındı. Kalabalık dağıldı, az bir kalabalık kaldı" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, 12 Aralık'ta bir televizyon kanalındaki açıklamaları sonrasında Meral Akşener'in isteğiyle İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Özkan'ın istifası sonrasında İYİ Parti grubu, Özkan'ı yeniden grup başkanvekili seçmişti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Özkan ile birlikte yeniden aynı göreve seçen meclis üyelerinin, "kesin ihraç" talebiyle disipline sevk edildiğini açıklamıştı