İYİ Parti'den 'Gazze önergesine ambargo' iddiasına yanıt

İYİ Parti'den 'Gazze önergesine ambargo' iddiasına yanıt
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan yola “Şeyh Said Bulvarı” adının verilmesiyle ilgili tartışmaların ardından yaptığı açıklamalar gerekçe gösterilerek disipline sevk edilen ve partisinden istifa eden Salim...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan yola “Şeyh Said Bulvarı” adının verilmesiyle ilgili tartışmaların ardından yaptığı açıklamalar gerekçe gösterilerek disipline sevk edilen ve partisinden istifa eden Salim Ensarioğlu'nun "soru önergelerim grup başkanvekilliğin onayından geçmedi" sözlerine, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan yanıt geldi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Şeyh Said bir değerdir" diyen Salim Ensarioğlu'nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Uşak'taki açıklamalarına verdiği yanıtta "Siyonistlerin Gazze’de işledikleri savaş suçlarına karşı devletimizin refleks göstermesi için verdiğim soru önergelerinden ikincisi grup başkanvekilliği onayından geçmediği için Ticaret Bakanlığına yöneltilememiştir" sözlerine açıklık getirerek ilgili soru önergesinin işleme alındığını söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa eden Salim Ensarioğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı iddialara ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Ensaroğlu'nun soru önergesine ambargo uygulandığı iddiasına yanıt veren Usta “Bu tamamen yalan ve iftira” dedi.

İYİ Parti Grubu’ndan tarih ve sayı alan söz konusu önergenin genel evraka gönderildiğine dikkat çeken Usta, önergelerin buradan da kanun ve kararlara iletildiğini ifade etti.

“Ensarioğlu bu iftirayı atarken, İYİ Parti’de bu işlerin düzgün yapıldığını muhtemelen bilmiyordu” diyen Usta, soru önergesinin evrak kayıt sistemine de girdiğine işaret etti.

İYİ Parti Grubu tarafından verilen tarih ve sayı ile önergenin TBMM genel evrakına girdiğini gösteren tarih ve sayıya dikkat çeken Usta, “İkisinin de tarihi 16’sı. Yani hiçbir bekletme yok. Zaten önerge de 16’sında geldi. Hemen işlem gördü. Kendi grubumuzdaki işlemler yapıldı. Sonrasında da genel evraka teslim edildi.” dedi.

Gelen önergeleri, maddi hata ve parti politikaları kapsamında içerik açısından incelediklerini aktaran Usta, milletvekillerinin soru önergelerini doğrudan da verebileceğinin altını çizdi.

Hazırlanan önergede “Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakanlığı’na” yazıldığını kaydeden Usta, “Bunu biz de görmemişiz. Bu şekilde genel evraka göndermişiz. Orada işlem yapıldıktan sonra kanun ve kararlar buradaki hatayı görünce, bizimle temasa geçmeden Sayın Ensarioğlu’nun ofisiyle temasa geçerek önergenin düzeltilmesini istemiş. Onlar da düzelterek tekrar göndermişler” diye konuştu.

İYİ Parti’ye bir operasyon yapıldığını savunan Usta, “Bu çok net. Neden sonuç ilişkisi bu kadar zayıf bir iddia olamaz. Varsayalım ki böyle bir şey oldu. Buradan ortaya çıkarak kocaman kocaman laflar ediliyor. ‘Bu ambargo bana değil merkez sağa yapıldı’ şeklinde birtakım laflar söyleniyor. Nasıl bir sebep sonuç ilişkisi kuruldu, bunu anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Usta, Meclis Başkanlığı’ndan da bir açıklama beklediklerini ekledi.

TIKLAYIN: Ensarioğlu’ndan Akşener’e cevap: İYİ Parti, MHP ile milliyetçilik yarışına girdi