İYİ Partili Buğra Kavuncu: Dün işgalcileri engelleyenler sayesinde ezanlar okunuyor, siz de vaaz verebiliyorsunuz

İYİ Partili Buğra Kavuncu: Dün işgalcileri engelleyenler sayesinde ezanlar okunuyor, siz de vaaz verebiliyorsunuz
İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularını hedef alan Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirlerinden Adnan Üstün'e tepki gösterdi. Kavuncu, "Türk Milleti'ni...

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularını hedef alan Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirlerinden Adnan Üstün'e tepki gösterdi. Kavuncu, "Türk Milleti'ni Türk bayrağıyla temsil eden A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başarılarıyla yalnızca övünmek, gurur duymak gerekiyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirlerinden Adnan Üstün, bir sohbetindeki “Bacağı baldırı açık, 18-20 yaşlarındaki kızların voleybol maçlarını milletin önünde seyrettirip, batının kültürüyle giydirip milli takım diyeceksin, bilmem nerenin sultanı diyeceksin. Ayıptır, günahtır” sözleriyle gündem olmuştu.

İYİ Partili Buğra Kavuncu, sosyal medyada yaptığı paylaşımla Üstün'ü eleştirdi, şu ifadeleri kullandı:

"Fark ettiniz mi, son zamanlarda kamerayla yayın yapan imamlar, görevi ve yetkisi belli olmayan şahıslar verdikleri vaazları yayınlamaya başladı. Bu vaazların hepsi de provokatif içerikli, toplumun hassas noktalarına dokunmaya yönelik konuşmalar. Bunlar yetmezken şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşaviri çıkıyor, bir vaazın kaydıyla provokasyon yapıyor.

"Bu provokasyonlar Kuvayımilliye ruhunu yıkmaya yöneliktir"

Dün bizi işgal etmek isteyenleri engelleyenler sayesinde ezanlar okunuyor bu memlekette, bu sayede siz de vaaz verebiliyorsunuz. Ülkeyi işgalden kurtaran Kuvayımilliye ruhunu milli bünyemizde hâlâ canlı tutuyoruz; bu provokasyonlar da bu ruhu yıkmaya yöneliktir. Türk Milleti'ni Türk bayrağıyla temsil eden A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başarılarıyla yalnızca övünmek, gurur duymak gerekiyor.

"İşgalcilerle iş birliği yapan, teslimiyetçi kafa"

Bir de öte yanda işgalcilerle iş birliği yapan, teslimiyetçi kafa vardı, 'keşke Yunan işgal etseydi' diyen... Neyse ki Türk Milleti tarafını milli gururdan ve milli mücadeleden yana seçti."

TIKLAYIN | Diyanet görevlisi Filenin Sultanlarını hedef aldı: Bizi bu baldırı çıplaklar mı temsil ediyor?