İYİ Partili Kavuncu: Siyaset ağalarının üyelerimizi maraba zannettiği gerçeği ortaya çıktı

İYİ Partili Kavuncu: Siyaset ağalarının üyelerimizi maraba zannettiği gerçeği ortaya çıktı
İYİ Parti'de partiden ve üyeliklerinden istifa eden Diyarbakır İl Başkanlığı, üyelere de partiden istifa etmeleri yönünde SMS gönderdi. İYİ Partili Kavuncu duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi.İYİ Parti'de Salim Ensarioğlu,...

İYİ Parti'de partiden ve üyeliklerinden istifa eden Diyarbakır İl Başkanlığı, üyelere de partiden istifa etmeleri yönünde SMS gönderdi. İYİ Partili Kavuncu duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

İYİ Parti'de Salim Ensarioğlu, Şeyh Sait tartışmalarına ilişkin açıklama yapmıştı. Açıklamasında " “Son günlerde Diyarbakır’da bir bulvara bölgemizin en önemli değerlerinden Şeyh Said efendinin isminin verilmesi üzerinden başlayan tartışmalarda bölgenin toplumsal ve dini değerlerinden birine dönüşen Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Gelişmeler üzerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ensarioğlu'nun disipline sevk edildiğini duyurmuş ve Ensarioğlu devam eden süreçte partisinden istifa etmişti.

Ensarioğlu'nun istifası üzerine İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, ilçe teşkilatları ve 12 bin 750 üyenin partiden istifa ettiği belirtmişti.

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, rakamları yalanlamış ve "Bu söylentiler doğru değil. Toplam istifa 160 civarında. 12 bin rakamını biz görmedik. Diyarbakır'da zaten 18-19 bin oy almışız nasıl 12 bin 750 üye istifa etsin? Bunlar hoş değil doğru da değil" demişti.

İYİ Partili Kavuncu, partiden istifa eden Diyarbakır İl Başkanlığı'nın, üyelere istifa etmeleri yönünde SMS'ler gönderdiğini açıkladı.

"Siyaset ağalarının üyelerimizi maraba zannettiği gerçeği ortaya çıktı"

Kavuncu paylaşımında şu sözleri kaydetti:

"Bu tip mesaj gönderilenlerin sayısı artıyor. Gerekli tedbiri alıyoruz. Bunların sebebi de çok belli, önceki akşam katıldığım canlı yayında gerçek sayıları ve gerekçelerini açıklayınca delege ve siyaset ağalarının üyelerimizi maraba zannettiği gerçeği de ortaya çıktı.

Bu siyasi düzeni, eskimiş siyaset anlayışını değiştirmemiz lazım. Bunun da yolu çağa uygun bir Siyasi Partiler Kanunu'ndan ve demokrasinin daha fazla dijitalleştirilmesinden geçiyor. İradeniz kimsenin ipoteği altında değil, hür ve müstakil budur!"