İYİ Partili Lütfü Türkkan: İngiltere mültecileri çöp gibi görüyor ve Türkiye'ye göndermeyi planlıyor

İYİ Partili Lütfü Türkkan: İngiltere mültecileri çöp gibi görüyor ve Türkiye'ye göndermeyi planlıyor
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türkiye ile İngiltere arasında imzalanacak olan yeni ticaret anlaşması sonrasında İngiltere'deki mültecilerin Türkiye'ye gönderileceğini iddia etti. Türkkan, "İngiltere, mültecilere...

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türkiye ile İngiltere arasında imzalanacak olan yeni ticaret anlaşması sonrasında İngiltere'deki mültecilerin Türkiye'ye gönderileceğini iddia etti. Türkkan, "İngiltere, mültecilere çöp gözüyle bakıyor. İngiltere'nin dünyada en çok çöp ihraç ettiği ülke, Türkiye. İzin veren kim? AK Parti iktidarı. Şimdi de o çöpler gibi mültecileri de Türkiye'ye göndermeyi planlıyorlar" dedi. 

Türkiye ve İngiltere arasında yeni bir ticaret anlaşması imzalanması beklenirken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu anlaşma sonrasında İngiltere'nin ülkedeki mültecileri Türkiye'ye gönderme planları yaptığını söyledi. Türkkan, hazırlanan anlaşmanın arkasında yeni taviz isteği olduğunu savunarak bugün şu açıklamaları yaptı:

"İngiltere neden heyecanlı?"

"İngiltere, Türkiye'yle yeni ve modernize edilmiş bir ticaret anlaşması için müzakerelere başlayacağını duyurdu. İngiliz yetkililer bu müzakereleri ‘dört gözle bekledikleri, heyecanlı bir dönem' olarak ifade ediyorlar. Bize sürekli demokrasi vermeye kalkan İngiltere için Türkiye'de demokrasi ve hukukun askıya alındığı bir dönemde Türk milleti olarak bu heyecanın kaynağını merak ediyoruz. Niye heyecanlısınız siz? Yeni bir ticaret anlaşmasına mı? Yoksa, bu anlaşma karşılığında AK Parti iktidarından tavizler koparmaya mı? Yoksa, İngiltere'deki mültecilerin Türkiye'ye gönderilmesi için mi heyecanlısınız? Mültecilere İngiltere olarak çöp gözüyle baktığınızı biz biliyoruz, bütün dünya da biliyor.

"Türkiye'yi Ruanda'yla aynı kefeye koyuyor bunlar"

İngiltere'nin dünyada en çok çöp ihraç ettiği ülke, Türkiye. İzin veren kim? AK Parti iktidarı. Şimdi de o çöpler gibi mültecileri de Türkiye'ye göndermeyi planlıyorlar. Türkiye'yi Ruanda'yla aynı kefeye koyuyor bunlar. Türk milleti olarak bunu asla kabul etmeyeceğiz. İngiltere'nin de içinde olduğu batının dış politikaları yüzünden dünyada bir mülteci sorunu yaşanıyor. Şimdi değil, çok uzun bir süredir yaşanıyor bu. Onlarla işbirliği içinde olan AK Parti iktidarı yüzünden de ülkemiz, sayıları 15 milyonu aşan Suriyeli ve diğer sığınmacı sorunun yaşıyor. Bu doğal bir süreç değil, bu kirli bir oyunun parçası. 2001 yılından beri Türkiye'yi sığınmacı hendeğine çevirmek için düğmeye bastılar bunlar. Hatta bunun için Ak Parti İktidarıyla 6 milyar Euro karşılığında anlaşma bile imzaladılar. İhanet hâlâ devam ediyor.

"Guardian, İngiltere'nin Türkiye'ye 3 milyon sterlin ödediğini yazdı"

İngiliz The Guardian Gazetesi’nde İngiltere ile Türkiye arasında bu kirli planın hâlâ işlediği yönünde haberler dahi çıktı geçtiğimiz günlerde. Kendi güvenlikleri için 'Geri dönüş ve yeniden entegrasyon' adı altında Türk Polis Teşkilatı’na 3 milyon sterlin ödediklerini yazdılar, Türk güvenlik güçlerine eğitim ve ekipman verdiklerini ve hatta İran sınırında kullanılmak üzere 9 araç sağladıklarını söylediler.

"Haritada uzak gözüksek de sınırları açtığımızda çok yakınlarında olduğumuzu biliyorlar"

Başta İngiltere ve Avrupa olmak üzere her ülke haddini bilmek zorunda. Bugün Ak Parti iktidarı ile yeni tavizler için süslü müzakereler hazırlıyor olabilirsiniz. Ama emin olun yarın Türk milletinin sabrı tükenecek ve bu kirli oyunların bedelini ödeyeceksiniz. İYİ Parti olarak tüm bu kirli oyunları bozacak politikalara ve duruşa sahibiz. Batı her şeyin farkında. ‘Hendek ülke’ olarak gördükleri Türkiye olarak haritada uzak gözüksek de sınırları açtığımızda çok yakınlarında olduğumuzu biliyorlar. Tüm bu müzakerelerin sebebi aslında bu. Biz de Türk milleti ve İYİ Parti olarak her şeyin farkındayız, bunu unutmasınlar."