İYİ Partili Özlale: Aytun Çıray'ın tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz

İYİ Partili Özlale: Aytun Çıray'ın tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, "2 Mart gecesi 6’lı masa toplantısından sonra milletvekili ve divan üyeleri toplandı. O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini...

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, "2 Mart gecesi 6’lı masa toplantısından sonra milletvekili ve divan üyeleri toplandı. O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gazeteci Nedim Şener, Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker, güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, tv100 ekranlarında yayımlanan Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu. Yayına bağlanan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Altılı masada yaşanan krizle ilgili Özlale "2 Mart gecesi 6’lı masa toplantısından sonra milletvekili ve divan üyeleri toplandı. Toplantıda birçok şey konuşuldu. O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz. İlk önce bunu netleştirelim ama bir siyasetçinin siyasi ahlakı gereği bir GİK toplantısında konuşulanlar genel başkan olmadığınız sürece sizde saklı kalması gereken şeylerdir. Partime bağlı olmanın sorumluluğu ile o toplantıda nelerin önerildiğini söylemem." dedi.

İttifak tartışmaları ile ilgili Özlale "Bize düşen bir an önce sahaya inip halkla bütünleşmek. Şu anda Türkiye’nin büyüyen problemleri var, halk sahada siyasetçi görmek istiyor. İttifakların getirdiği noktada Türkiye’nin problemlerine çözüm üretmekte zorlanıyoruz. İYİ Parti’nin son dönemde yaptığı konuşmalarda ön plana çıkması gereken konu bu. Türkiye’nin durumu, ittifakların sorunlara çözüm üretemediğini gösteriyor." diye konuştu.

İYİ Parti'nin yeniden masaya oturmasıyla ilgili Özlale "Bizim istediğimiz, anketlerde ön plana çıkan iki aday Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmayınca, onlara bir çağrı yaptık. O çağrıya yanıt olmayınca ikinci formül için bir zemin ortaya çıktı. O da iki belediye başkanının sadece iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak konumlanmasıydı. Diğer genel başkanlar da Meclis'te, partilerinin başında olacaktı." dedi.