İzmir'de kıyasıya yarış: Büyükşehir adayı için anket sonuçları bekleniyor

İzmir'de kıyasıya yarış: Büyükşehir adayı için anket sonuçları bekleniyor
CHP dün CHP İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir adaylarını açıkladı. Gözler merakla beklenen İzmir adayına çevrilirken CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için anket sonuçları beklenecek.Dün CHP İstanbul,...

CHP dün CHP İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir adaylarını açıkladı. Gözler merakla beklenen İzmir adayına çevrilirken CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için anket sonuçları beklenecek.

Dün CHP İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir adaylarını açıklarken 3 büyükşehirden biri olan İzmir adayını açıklamadı. Gözler merakla beklenen İzmir adaylarına çevrilirken, CHP’nin İzmir adayını anket sonuçlarına göre belirleyeceği ifade edildi.

BirGün’den Mustafa Bildirci’nin haberine göre, CHP’de 227 seçim çevresine yönelik açıklanan başkan adayı isimlerinin tamamının oy birliği ile PM’den geçtiği öğrenildi. Adana ve Mersin gibi kentlerin başkan adaylarının açıklanmamasının nedeninin ise “Strateji gereği” olduğu öğrenildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili, “İzmir’e aday gösterilecek” iddiasının ise gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Çerçioğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterileceği belirtildi.

Ölçeklendirme yöntemi ile gruplandırılan büyükşehirlerin adayları 15 Ocak’a kadar belirlenecek. CHP, kamuoyunun merakla beklediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı’nın ismini ise anketlerin sonuçlarına göre belirleyecek. İzmir'in adayı da en geç ocak ayının ortasına kadar netleşecek ve kamuoyu ile paylaşılacak.

CHP yeniden sahaya iniyor

Edinilen bilgiye göre, Tunceli ve Sinop kentlerinin adayı için eğilim yoklaması yapılacak. 7 Aralık'ta aday belirleme çalışmaları kapsamında kentlere dağılan milletvekilleri, bir kez daha sahaya inecek. Bu kapsamda bazı ilçeler tekrar ziyaret edilecek.