Kaçırılan Ahmet Çakmak’ın avukatları: Korkuyoruz

Kaçırılan Ahmet Çakmak’ın avukatları: Korkuyoruz
İstanbul’da ‘Hudut Namustu’ yazılı pankart astıktan sonra gözaltına alınan gençlerden biri olan Ahmet Çakmak’ın, “Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vadettiler.” ifadelerini...

İstanbul’da ‘Hudut Namustu’ yazılı pankart astıktan sonra gözaltına alınan gençlerden biri olan Ahmet Çakmak’ın, “Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vadettiler.” ifadelerini kullandığı bir video konuşması, sosyal medyada paylaşılmıştı.
Videoyu paylaştıktan sonra kendisinden uzun süre haber alınamayan Çakmak, 3 Eylül’de polis tarafından bulunarak Ankara Emniyeti’ne ifade işlemleri için getirildi. Çakmak, ifadesinde Ülkü Ocakları Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı tarafından tehdit edildiğini ve alıkonulduğunu söyledi. Ayrıca, Çakmak’ın ifadesinde kendisini Ülkü Ocakları’na götürdüğünü belirttiği Abdurrahman Gülseren’in Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldıranlar arasında olduğu ortaya çıktı.
Bidebunuizle yayınında konuşan Çakmak’ın avukatı Afşin Hatipoğlu, “Ben buraya korku altında geldim. Buradan çıktıktan sonra saldırıya uğrayabilirim, sosyal medyada hedef gösterilebilirim. Ben 41 yaşında bir avukat olarak açıkça söylüyorum. Ben korkuyorum” dedi. Hatipoğlu, Çakmak’ın diğer avukatlarının isimlerinin yayınlanmasını istemediklerini ve tehdit aldıklarını söyledi.