Kadın cinayeti davasında gerekçeli karar: Resmi nikah yoksa sadakat bulunmaz

Kadın cinayeti davasında gerekçeli karar: Resmi nikah yoksa sadakat bulunmaz
Mahkeme, kadın cinayeti davasında Hakan Asilkan'ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkında haksız tahrik hükümlerini uygulamayan mahkeme, cezada indirime gitmedi. Gerekçeli kararda "Resmi nikah yoksa...

Mahkeme, kadın cinayeti davasında Hakan Asilkan'ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkında haksız tahrik hükümlerini uygulamayan mahkeme, cezada indirime gitmedi. Gerekçeli kararda "Resmi nikah yoksa birlikte yaşayanların birbirine sadakat yükümlülüğü bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Hakan Asilkan, iki yıl önce birlikte yaşadığı Elif Mihriban Arduç’u öldürdü. Asilkan, aldatıldığı gerekçesiyle kendisine verilen cezada haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi. Mahkeme, resmi nikâh olmaksızın birlikte yaşayanların birbirine sadakat yükümlülüğünün bulunmadığına işaret ederek, talebi reddetti.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Asilkan savunmalarında, maktulün 2006 yılından bu yana ‘resmi nikâhsız’ şekilde yaşadığını ancak son dönemlerde aşçı Fatih Ç. ile ilişki yaşadığından şüphelenmeye başladığını anlatarak, “Elif ile Fatih’ten şüphelenmeye başladım. Olay günü, Elif’e Fatih’i sordum. Elif bana ‘Sen bana karışamazsın, sen kendine başkasını bul, ben kendime başka birini bulacağım’ dedi. Onur kırıcı ve erkekliğimi zedeleyen beni küçük düşüren laflar etti. Tabancayı çıkararak ani bir krizle ne yaptığımı bilmeden Elif’e doğru ateş ettim” dedi.

Ağırlaştırılmış müebbet verildi

Mahkeme sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, iyi hal ve haksız tahrik hükümlerini uygulamadı. Mahkeme gerekçeli kararında, sanık ile maktulün ‘resmi nikâh’ olmaksızın uzun yıllardır birlikte yaşadığı ve karı koca hayatı sürdüğüne dikkati çekti.

"Resmi nikah yoksa sadakat bulunmaz"

Gerekçeli kararda şu ifadeler yer aldı:

“Son zamanlarda yazışma kayıtlarına göre, Fatih ile maktule arasında gönül ilişkisinin başladığı anlaşılmıştır. Sanığın, maktulü Fatih ile olan ilişkisinden dolayı öldürdüğünü savunduğu gözetildiğinde Yargıtay’ın içtihatlarında belirttiği üzere sadece resmi nikâhlı eşlerin Türk Medeni Kanunu gereğince birbirine sadakat yükümlülüğü bulunmaktadır. Resmi nikâh olmaksızın birlikte yaşayanların birbirine sadakat yükümlülüğü bulunmamaktadır. Maktulün Fatih ile yaşadığı gönül ilişkisinin sanık lehine haksız tahrik koşullarını oluşturmadığı, sanığın haksız tahrik indirimden yararlanamayacağı anlaşılmıştır...”