Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davasında karar günü: Adliyeye girmek isteyen kadınlara polis müdahale etti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davasında karar günü: Adliyeye girmek isteyen kadınlara polis müdahale etti
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) hakkında “Aile mefhumunu yok saymak, aile yapısını parçalamaya çalışmak, kadın haklarını savunma kisvesi altında ahlaksız faaliyetler yürütmek” gibi iddialar üzerine...


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) hakkında “Aile mefhumunu yok saymak, aile yapısını parçalamaya çalışmak, kadın haklarını savunma kisvesi altında ahlaksız faaliyetler yürütmek” gibi iddialar üzerine “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlamasıyla açılan kapatma davasının dördüncü duruşması bugün görülüyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kapatılması talebiyle açılan davanın 4’üncü duruşması saat 11:00'de İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başladı. Bugün görülecek olan duruşmada karar çıkması bekleniyor.

13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek duruşmaya, öldürülen kadınların aileleri, çok sayıda avukat ve kadın katıldı. Duruşma öncesi adliye önünde yapılan basın açıklamasında KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim konuştu. 

'Bizi asla durduramayacaklar'

Ataselim, duruşma öncesinde yaptığı açıklamada “Bu ülkede bir karanlığı getirmeye çalışıyorlar. Laiklik mücadelesini sürdürenler burada. Bu mahkemeden her ne karar çıkarsa çıksın, bizim kararımız asla değişmeyecek. Bizi asla durduramayacaklar. Nerede bir kadın cinayeti olsa, nerede bir şiddet olsa, nerede bir çocuk istismarı olsa bizi orada görmeye devam edecekler." dedi.

Polis müdahale etti

CanTV'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, dava başlamadan önce adliyeye girmek isteyen kadınlara polis müdahale etti.

Müdahale anları böyle görüntülendi.

Müdahale sırasında 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.