Kaftancıoğlu'ndan Onursal Adıgüzel'e yanıt: Veri akışında İstanbul örgütünün eksiği olmadı

Kaftancıoğlu'ndan Onursal Adıgüzel'e yanıt: Veri akışında İstanbul örgütünün eksiği olmadı
14 Mayıs akşamı CHP İstanbul İl Örgütü'nün veri akışının planlandığı gibi gittiğini söyleyen Kaftancıoğlu, Onursal Adıgüzel'in sözlerine yanıt verdi.CHP’nin eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan...

14 Mayıs akşamı CHP İstanbul İl Örgütü'nün veri akışının planlandığı gibi gittiğini söyleyen Kaftancıoğlu, Onursal Adıgüzel'in sözlerine yanıt verdi.

CHP’nin eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in seçim gecesi partisinin yerel örgütlerinden veri akışının geç geldiğini söylemesi üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan açıklama geldi.

Diken'den Altan Sancar'a konuşan Kaftancıoğlu, “Sandık güvenliği ve veri akışı konusunda İstanbul örgütünün bir eksiği olmadığı gibi teşekkürü hak eden başarısı olmuştur” dedi. 

Kaftancıoğlu, 14 Mayıs akşamı İstanbul örgütünden veri akışının planladığı gibi yapıldığını belirterek, "Açıklama yaptığımız saatler de bununla örtüşüyor. İstanbul örgütümüzden veriler sorunsuz geldi, tam da olması gerektiği gibiydi. Kazanılmamış bir seçimde mutlaka bizlerin yani örgütün de farklı konularda eksiği hatta yanlışı vardır" ifadelerini kullandı.

İstanbul örgütüne haksızlık edilmesini doğru bulmadığını belirten Kaftancıoğlu, "Bilgi sahibi olmadığım için diğer illere dair yorum yapma hakkını kendimde bulamam" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Adıgüzel, “14 Mayıs akşamında yaşadığımız sıkıntı, örgütlerden gelen verilerle ilgiliydi. Örgütten veriler yavaş geldi. İstanbul örneğini vereyim: Akşam 21:30 ve biliyorsunuz kamuoyu bilgi bekliyor. Ama İstanbul’da o saat itibarıyla sandıkların toplamda yüzde 50’siden veri gelmişti” demişti.