Kamu bankaları uyardı: Fiyat artışı yapana kredi yok

Kamu bankaları uyardı: Fiyat artışı yapana kredi yok
Kamu bankalarının açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketine kamu katılım ve finans bankaları da dahil olurken bankalar yaptığı ortak açıklamada fiyat artışı yapan firmalara kredi desteğinin verilmeyeceğini...

Kamu bankalarının açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketine kamu katılım ve finans bankaları da dahil olurken bankalar yaptığı ortak açıklamada fiyat artışı yapan firmalara kredi desteğinin verilmeyeceğini duyurdu.
Kamu bankalarının taşıt, konut, mobilya ve tatil için hazırladığı 4 ayrı finansman paketine Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları da dahil olurken, Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası yaptığı ortak açıklamada ürün ve hizmetlerinde fiyat artışı yapan firmalara kredi desteği verilmeyeceğini duyurdu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kredi kullanım sürecinde, açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacak olup, sunulan uygun finansman imkânını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmalar kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacaktır.
27 Mayıs 2020 tarihinden itibaren fiyat artışı yapmış olan firmaların da ürün ve hizmet fiyatlarını artış öncesi seviyeye çekmeleri koşuluyla kampanyalara katılması ve Bankalarımızla çalışmaları mümkün olabilecektir.”