Kamu kurumlarında alınacak tedbirler açıklandı

Kamu kurumlarında alınacak tedbirler açıklandı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, KOVID-19 salgından dolayı 22 Mart tarihinde başlayan kamuda esnek çalışma modelinin sona ermesiyle, kamu kurum ve kuruluşlarında alınması gereken önlemleri belirledi.İş Sağlığı...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, KOVID-19 salgından dolayı 22 Mart tarihinde başlayan kamuda esnek çalışma modelinin sona ermesiyle, kamu kurum ve kuruluşlarında alınması gereken önlemleri belirledi.İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve tüm bakanlıklara gönderilen tedbirler arasında; servis araçlarından bina girişine, ofis ortamında maske kullanımından yemekhane düzenine kadar birçok madde yer alıyor. Normalleşme sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarında alınacak önlemler şöyle:
SERVİS ÖNLEMLERİ
Servis araçları ile hizmete mahsus tüm araçların taşıma kapasitesi sosyal mesafe kuralları gözetilerek belirlenecek. Araçlarda el antiseptiği ve tek kullanımlık maske bulundurulacak. İş yerlerine girişlerde tüm çalışanların temassız ateş ölçer ile vücut sıcaklıkları kontrol edilecek.
TOPLANTILAR TELEKONFERANSLA
Ofisler sık aralıklarla doğal yollarla havalandırılacak ve havalandırma sistemleri yeniden gözden geçirilecek. Toplantı, görüşme ve eğitimler de çevrimiçi veya telekonferans görüşmesi yoluyla yapılacak. Ayrıca, yemekhanelerde yeni dönemde düzenlemeye gidilecek. Daha az sayıda kişinin bir arada bulunmasını sağlayacak şekilde yemek saatleri ve masa düzeni ayarlanacak.

MEB’DEN KRİTİK KARAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), normal hayata geçiş döneminin başlamasıyla birlikte yeni bir karar açıkladı. Bakanlık kreş, gündüz bakımevi ve özel okul öncesi kurumların ardından resmi okul öncesi kurumların da yeterli talep olması halinde 19 Haziran Cuma gününe kadar hizmete devam edebileceğini duyurdu.