Kandilli Laboratuvarı'ndan sıcaklık uyarısı: 22-23 Temmuz'a dikkat!

Kandilli Laboratuvarı'ndan sıcaklık uyarısı: 22-23 Temmuz'a dikkat!
Bu yıl insanlık tarihinin en yüksek sıcaklığı kaydedildi. Sıcak hava tüm dünyada olduğu gibi İstanbul'da da etkisini gösteriyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı'nda uzmanlar sıcaklık artışını...

Bu yıl insanlık tarihinin en yüksek sıcaklığı kaydedildi. Sıcak hava tüm dünyada olduğu gibi İstanbul'da da etkisini gösteriyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı'nda uzmanlar sıcaklık artışını adım adım takip etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "22-23 Temmuz gibi tekrar sıcaklıklarda bir artış gözlüyoruz. Orada da sıcaklık rekorları veya egaleleri, aynı sıcaklık değerlerinin tekrarları görülebilir" dedi.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "Şu anda Kandilli Rasathanesi'nin de olduğu yerde ölçülen sıcaklık 35.5 derece hava sıcaklığı. İstanbul'da başka noktalarda bu sıcaklıkların 40 dereceyi aştığını söyleyebiliriz rahatlıkla.

İstanbul'un en sıcak ilçeleri

İstanbul'da en sıcak ilçeler olarak da az önce Sancaktepe'den bahsetmiştik, Ümraniye, Çekmeköy, Ataşehir İstanbul'un en sıcak ilçeleri şu an için. Bu ilçeler denizden uzak kıyıya uzak olan ilçeler. Kıyıya yakın ilçelerde sıcaklık dereceleri nispeten daha düşük. Örneğin sahile indiğinizde bu sıcaklık derecelerini 30 dereceler civarında ölçersiniz. Çünkü denizin soğutucu bir etkisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

Sıcaklık yarından itibaren düşüyor ama sonra...

Adil Tek, önümüzdeki hafta sıcaklıkların tekrar yükseleceğini belirterek, "Sıcaklık bugün en pik değerine ulaştı. Çarşamba gününden bu yana yükselen sıcaklıklar vardı, kademeli olarak yükseldi. Bugün de en yüksek değerine geldi. İstanbul için yarından itibaren sıcaklıklarda 5-6 derece düşüşü gözleyeceğiz. Sıcaklıklar yarından itibaren kademeli olarak düşecek. Mevsim normallerindeki değerlerine gelecek. Ama önümüzdeki hafta 22-23 Temmuz gibi tekrar sıcaklıklarda bir artış gözlüyoruz" şeklinde konuştu. (DHA)