"Altın Portakal" açıklamasının ardından Tamer Karadağlı’nın 'Gezi Parkı' videosu yeniden gündem oldu

"Altın Portakal" açıklamasının ardından Tamer Karadağlı’nın 'Gezi Parkı' videosu yeniden gündem oldu
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, 'Kanun Hükmü' belgeselinin Altın Portakal Film Festivali seçkisine yeniden dahil edildikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tepkisiyle festival yönetimi tarafından tekrar...

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, 'Kanun Hükmü' belgeselinin Altın Portakal Film Festivali seçkisine yeniden dahil edildikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tepkisiyle festival yönetimi tarafından tekrar yarışmadan çıkarılmasını destekledi. Karadağlı, “Bakanlığımızın aldığı kararın arkasındayız” dedi. Karadağlı’nın açıklamalarının ardından 'Gezi Parkı' videosu yeniden gündem oldu.

Tamer Karadağlı, 'Kanun Hükmü' belgeselinin Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarılıp geri alındıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tepkisiyle tekrar seçkiden çıkarılması hakkında konuştu. Yaklaşık 1 buçuk ay önce Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanan Tamer Karadağlı, Bakanlığın sansür kararını savundu. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan Karadağlı, “Bakanlığımızın aldığı kararın arkasındayız” dedi.

"Kanun Hükmü" açıklamasının ardından Tamer Karadağlı’nın Gezi Parkı videosundaki "İnsanlar artık seslerini duyurmak istiyor. Bu yüzden Gezi parkındayım ve olmaya da devam edeceğim" ifadeleri yeniden gündem oldu.