Kaosun faili kim Zimbabve mi FETÖ mü?

Kaosun faili kim Zimbabve mi FETÖ mü?
İktidara yakın medya; ABD’de siyahi vatandaşı öldüren polisin tutuklanmaması üzerine adalet arayışıyla başlayan protestolarının ardında FETÖ, YPG-PKK ilintili ANTİFA, Soros, küresel güç odaklarıolduğunu yazdı. Komplo...

İktidara yakın medya; ABD’de siyahi vatandaşı öldüren polisin tutuklanmaması üzerine adalet arayışıyla başlayan protestolarının ardında FETÖ, YPG-PKK ilintili ANTİFA, Soros, küresel güç odaklarıolduğunu yazdı. Komplo teorileri, Gezi Olayları için ürettikleriyle örtüştü. ABD iktidarı da göstericileri terörist ilan edip Zimbabve’yi ‘dış düşman’ olarak gösteriyor.

HAŞMET BABAOĞLU: Sabah yazarı “Mesele Floyd cinayeti değil, anlamadınız mı?” başlıklı yazısında “Bak sen!.. Kansız Enes hemen Boston’da sokaklara çıkmış! Sanırsın ki, siyah Amerikalıların haklarını önemsiyor, protestolarını destekliyor. Gerçek şu ki, küreselciler görev verdiğinde FETÖ koşarak katılır” diye yazıp gösterileri provokatörlerin yönlendirdiğini öne sürdü.
HASAN BASRİ YALÇIN: Sabah yazarı köşesinde şöyle yazdı: “Amerika’daki gösterilerin hala polis şiddetine karşı yapıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. (…) Trump siyaseten somutlaştırmak için bu ismi zikrediyor ama ANTIFA yalnız değil. Zira bu tür örgütlerin artık uluslararası işbirliği halinde çalıştığı ortada. Fakat hepsinin üzerinde küresel sermaye var.”
MAHMUT ÖVÜR: Sabah yazarına göre protestoların arkasında başka bir ‘hesap’ var: “Bu arka planda, Türkiye’yi de yakından ilgilendiren FETÖ’cüler hatta sokak eylemlerini “anarşizm” boyutuna taşıyan ve aşırı solcu Antifa örgütüyle ilişkili PKK/YPG bile var. Bir yandan solcu ve küresel sermayeye karşı görünüyor, öte yanıyla da Soros gibi kargaşa ve kaos planları yapan küresel sermayenin desteğini aldığı söyleniyor.”
HİLAL KAPLAN: Sabah yazarı şöyle yazdı: “Gezi ruhu dediğiniz, faşizmin ayak seslerinden ibaretti. Mısır darbesiyle eşzamanlı hükümeti devirmeye kalkmanız da ve sadece 5 ay sonra FETÖ’cülerin ilk kalkışması 17-25 Aralık’ı yaşamamız da sizi yönlendiren küresel efendilerinizin planı dahilindeydi. Gezi’nin sizin için tek kazanımı CHP’yi HDP’ye, HDP’yi CHP’ye ve İYİ Parti’yi ikisine de oy verdiren bir zemine çekecek toplumsallığın başlangıcı oldu. Bozkurt ve HDP’nin zafer işaretleri, Atatürk ile Öcalan afişleri ilk kez orada yan yana geldi. Ancak her bir operasyonel hamlenizde, “Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır”a inananlar kazandı. Bu da size dert olsun.”

GÖKÇEK: SOROS PARA DAĞITIYOR

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek sosyal medya hesabından “ABD’de George Floyd’un öldürülmesinin ardından eylemlerde Amerikalı milyarder George Soros’un eylemcilere para aktardığı öne sürülürdü. Trump “seni görüyoruz” dedi. Hatırlarsanız para dağıtımını Soros Gezi olaylarında da yapmıştı” diye yazdı.

ABD DE ZİMBABVE VE ÇİN’İ SORUMLU TUTUYOR

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ABC kanalına verdiği röportajda, ülkedeki gösteri ve şiddet olaylarından yararlanmaya çalışan "dış düşmanlar" olduğunu belirterek, Zimbabve'nin de Çin'le birlikte bu ülkeler arasında olduğunu söylemişti.