Karamollaoğlu ve Davutoğlu'ndan Hasan Bitmez için açıklama

Karamollaoğlu ve Davutoğlu'ndan Hasan Bitmez için açıklama
Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı sonrası Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ortak açıklama düzenledi.TBMM bütçe görüşmelerinde ikinci gününde,...

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı sonrası Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ortak açıklama düzenledi.

TBMM bütçe görüşmelerinde ikinci gününde, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TBMM Bütçesi görüşmelerinde Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, konuşmasının ardından meclis kürsüsünde bayıldı. Kalp krizi geçiren Bitmez, anjiyo edildikten sonra yoğun bakıma kaldırılmıştı. Hasan Bitmez, hayatını kaybetti.

Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ortak açıklama düzenledi.

Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Hasan Bey kardeşimiz hakka kavuştu. Allah rahmet eylesin. Türk siyasi tarihinde de sanki ilk vuku buldu gibi. Kendi düşüncelerini, fikirlerini güzel bir tarzda Meclis'e arz ettikten hemen sonra maalesef gördüğünüz gibi bir kalp kriziyle karşı karşıya kaldı. Ondan sonra tekrar şuurunu toparlayamadı. 

"Davasına sadık bir insandı"

Ben kendisini uzun yıllardır tanıyorum. Çok seyahatlerim oldu kendisiyle. Nadir bulunan insanlardan birisidir. Davasına sadıktır. Ailesine sabır diliyorum."

Ahmet Davutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Gazzeli şehitlerin arasına karıştı"

Hasan Bitmez kardeşimize rahmet diliyoruz. Mekan TMMM'nin kürsüsü. Milletimizin vicdanının tecelli ettiği bir mekan. Bir dava adamıydı. İlkeleri vardı. Gazze'deki mazlumlar için sarf ettiği sözler ve oradaki Gazzeli şehitlerin arasına karıştığına inanıyoruz. Bu şekilde son nefesini vermiş olan şehit kardeşimiz Hasan Bitmez kardeşimize rahmet diliyoruz."