Karar UKOME'den geçti: Minibüslerde İstanbulkart dönemi başlıyor!

Karar UKOME'den geçti: Minibüslerde İstanbulkart dönemi başlıyor!
İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde (UKOME) alınan kararla, İETT ve Özel Halk Otobüslerinde kullanılan İstanbulkart artık minibüslerde de geçerli olacak.Kararı İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı...

İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde (UKOME) alınan kararla, İETT ve Özel Halk Otobüslerinde kullanılan İstanbulkart artık minibüslerde de geçerli olacak.

Kararı İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe duyurdu. Gökçe'nin sosyal medyadaki paylaşımına göre artık minibüslerde de aktarma, indirim ve ücretsiz geçiş hakkı tanınacak.

Pilot bölge Arnavutköy

Gökçe'nin paylaşımına göre kararın ayrıntıları şöyle:

"İstanbulkart artık tüm minibüslerde geçerli olacak. Önce pilot bölgemiz Arnavutköy’de sonra etap etap tüm İstanbul’da minibüslerimiz İstanbulkart ile hizmet verecek. Peki İstanbullular ne kazanacak?

Mevcut İstanbulkart ücret tarifesi (indirimli, aktarma, ücretsiz vb.) geçerli olacak. Yani Minibüse bindiğinizde de artık aktarma yapabilirsiniz.

Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler belediyemizce karşılanacak.

Koltuk kapasitesi artırılacak

Minibüsler daha konforlu ve rahat olacak. İlk etapta minibüslerin mevcut araçlarında TSE Onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılarak araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacak.

Elektronik bilet sistemine geçilmesi ile birlikte araçlardaki yolculuk verilerine erişilebilirlik artacak hat, güzergah,sefer ve araç planlaması daha hızlı yapılabilecek.

Araçlara GPS, Kamera, filo yönetimi vb donanımlar eklenerek mevcut filo sistemine zaman entegrasyonu sağlanacak. Araç ve sefer denetimleri kolaylaşacaktır. Hazırlanan bu sistemle İstanbullular’a daha kaliteli bir minibüs hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Toplu ulaşımda entegrasyonun önemi ve sürdürülebilir bir ulaşım sistemi oluşturma hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunmaktayız."