Kars'a kayyım için hazırlık

Kars'a kayyım için hazırlık
Kars’ta HDP’lilere yönelik operasyon genişliyor. Kars’ta Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca’nın da aralarında olduğu 19 HDP’li hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldı.PKK/KCK’ya...

Kars’ta HDP’lilere yönelik operasyon genişliyor. Kars’ta Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca’nın da aralarında olduğu 19 HDP’li hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldı.
PKK/KCK’ya yönelik düzenlendiği açıklanan Kars merkezli operasyonda Kars’ta HDP’li belediye yöneticilerinin de arasında olduğu 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 19 kişinin ikametinde, Belediye Başkanlığı binası ile HDP İl binasında arama yapıldı.
İçişleri Bakanlığı, 5’i Belediye Meclis Üyesi, 2’si İl Genel Meclis üyesi olmak üzere toplam 7 kişi görevden uzaklaştırıldı.
AYHAN BİLGEN’İN İSTİFASI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014 tarihli Kobani olaylarıyla ilgili başlattığı soruşturma çerçevesinde HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Bilgen gözaltına alınması sonrasında Kars belediye başkanlığından istifa edeceğini dün Twitter’dan yaptığı bir açıklama ile duyurdu. “Türkiye’de demokrasicilik oynama yaşını geçtiğini” belirterek açıklamasına başlayan Bilgen, keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermeyeceğini ifade etmişti. Bilgen açıklamasında belediye meclisinde beş partinin uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabileceğini de vurgulamıştı.