Katliam 'Geliyorum' demiş: 7 ölü

Katliam 'Geliyorum' demiş: 7 ölü
Konya’nın Meram ilçesinde bir aileyi hedef alan silahlı saldırıda üçü kadın 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırganların evi de ateşe verdiklerini aktarıldı.Avukat Abdurrahman Karabulut, hayatını kaybeden kişilerin aynı aileden...

Konya’nın Meram ilçesinde bir aileyi hedef alan silahlı saldırıda üçü kadın 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırganların evi de ateşe verdiklerini aktarıldı.
Avukat Abdurrahman Karabulut, hayatını kaybeden kişilerin aynı aileden kendi müvekkilleri olduğunu söyledi. Avukat Karabulut, Hasanköy Mahallesi’nde yaşanan olayda hayatını kaybeden Yaşar, Barış, Serpil, Serap, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğlu’nun, Diyarbakır’dan yıllar önce göç ettiklerini belirtti.
Karabulut’un verdiği bilgiye göre, Dedeoğlu ailesi, 12 Mayıs’ta çok sayıda kişinin taşlı sopalı saldırısına uğramış, aile bireylerinin bazıları ağır yaralanmıştı.
Aile olayın ardından basına yaptıkları açıklamalarda “Kürt oldukları için 15 yıldır komşularının ırkçı saldırılarına maruz kaldıklarını” öne sürmüşlerdi.
DAHA ÖNCE YARALANAN TÜM MÜVEKKİLLERİM HAYATINI KAYBETTİ
Avukat Karabulut, ‘’Üçü kadın yedi kişi öldürüldü, olay yeri incelemesi sürüyor, kamera kaydı var evin ve şifresini savcılıkla paylaştık, görüntüler incelenecek’’ dedi. Karabulut, 12 Mayıs’taki saldırıda yaralanan tüm müvekkillerinin bugünkü saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi.
Şahit olduğu manzarayı ‘’katliam’’ olarak nitelendiren Karabulut, önceki saldırıya ilişkin yargı sürecinde tutukluların belli aralıklarla tahliye edildiklerine dikkat çekti.
Bu saldırının ardından 14 Mayıs’ta 10 kişi gözaltına alınmıştı. Tutuklanan 7 kişiden 5’i serbest bırakılmıştı.
Karabulut, ‘’Biz tutuklanmalarını beklerken maalesef her hafta birer ikişer kişi serbest bırakıldı ve bugün yaşanan bu saldırıda, yargının aldığı bu kararının payı yüksek’’ görüşünü dile getirdi.
AYNI KİŞİLER OLUP OLMADIĞI NETLEŞMEDİ
Dedeoğlu ailesine 12 Mayıs tarihinde yapılan saldırının ‘’ırkçı bir saldırı’’ olduğunu söyleyen Avukat Karabulut, faillerin aynı kişi olup olmadığının netleşmediğini belirtti.
Saldırıda hayatını kaybeden Barış Dedeoğlu, bir süre önce Gazete Duvar’a bir demeç vermiş ve ‘Kürt oldukları için’ komşularının taciz ve saldırılarına uğradıklarını iddia etmişti.Barış Dedeoğlu, ‘’Bize saldırılanlar ‘Biz ülkücüyüz, sizi buradan kaldıracağız’ dediler” diye konuşmuştu.

TAHRİK DİLİ KATLİAMIN SORUMLUSUDUR

Halkların Demokratik Partisi (HDP), ‘’Saldırıyla ilgili olayın bütün boyutlarının anlaşılması için girişimlerimiz sürüyor’’ açıklamasını yaparak, Dedeoğlu ailesine yönelik saldırıyı ‘’Vahim ve korkunç katliam’’ olarak niteledi. HDP Merkez Yürütme Kurulu, saldırının ardından acil toplandı.
Mithat Sancar, “Yedi Kürt vatandaşın hunharca katledildiğini”, bir süredir devam eden “ırkçı saldırıların en korkunç örneklerinden birinin” yaşandığını söyledi. ‘’İktidarın nefret ve tahrik dili bu katliamın başlıca sorumlusudur’’ diyen Sancar, HDP ve Kürtler üzerinden “bir kaos planın devreye sokulduğunu” öne sürdü.

SOYLU: KÜRT TÜRK MESELESİYLE ALAKASI YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, yaptığı açıklamada “Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur. Yaklaşık 11 yıllık bir husumet” dedi.
“Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir” diye konuşan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır.”

BOSTANCI’DAN SALDIRIYA KINAMA

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemede bulundu.
Öte yandan AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, sosyal medya hesabından yaşanan saldırıyı kınayan bir mesaj paylaştı.
Naci Bostancı’nın mesajında “Konya’daki vahşi katliamı nefretle kınamak için dahi dilde kelime bulamıyorum. Başımız sağolsun. Katiller mutlaka hesap verecek, adalet yakalarına yapışacaktır” ifadeleri yer aldı.

TAM ANLAMIYLA PROVOKASYON

Soylu’nun ardından Cumhurbaşkanlığı da saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bu cinayetin, bu vahşi katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provokasyondur, yalandır” dedi.