Kavala’nın avukatları isyan etti

Kavala’nın avukatları isyan etti
Yaklaşık 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın avukatları, müvekkilleri hakkında hazırlanan iddianamenin Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 170. maddesinde yer alan yasal unsurları taşımadığını ve somut delillere...

Yaklaşık 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın avukatları, müvekkilleri hakkında hazırlanan iddianamenin Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 170. maddesinde yer alan yasal unsurları taşımadığını ve somut delillere dayanmadığını söyledi. Avukatlara göre iddianame, “varsayımsal kurgulardan öte değil” ve “kendileri adına herhangi bir hukuki değer taşımıyor”.
Kavala’nın avukatları internet üzerinden düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlandı. Avukat Tolga Aytöre, Osman Kavala’nın 1 Kasım 2017’de tutuklandığını hatırlattı. Aytöre, “Hakkında hazırlanmış tek bir dosya ancak dosyada iki suçlama vardı. Biri TCK’nın 309. maddesi diğer de TCK’nın 312. maddesi. Bu iki maddeden tek bir tutuklama vardı. Yargılama ilerlediğinde ise ani bir kararla savcılık bu dosyayı ikiye ayırdı. Sadece dosyaları değil tutuklamaları da ayırdı. Böylece birden bire hakim sorgusu olmadan bir hakimlik kararı olmadan iki tutukluluğumuz oluverdi” dedi.