"Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen, Ukrayna’daki ve Suriye’deki çocukların katilidir’

"Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen, Ukrayna’daki ve Suriye’deki çocukların katilidir’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrılarına “Kim Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsa Ukrayna’daki ve Suriye’deki çocukların katili de odur” diyerek...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrılarına “Kim Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsa Ukrayna’daki ve Suriye’deki çocukların katili de odur” diyerek yanıt verdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını “Bu küreselleşmenin iflasıdır” sözleriyle değerlendiren Soylu, Türkiye’nin bu süreçteki durumunu ise “küreselleşmeye teslim olmamak” olarak tarifledi. Soylu, “Bunu yaparken de tarihin kendisine sunduğu bölgesel ticari ilişkileri iyi kurdu. Bütün bu ilişkiler ağını bozmak istemelerine rağmen bunu başardı. Eğer küreselleşmeye teslim olsaydı yani küresel kulüplere, küresel şampiyon ülkelere teslim olsaydı Ukrayna’dan daha zor duruma düşerdi. Daha büyük maliyetler öderdik. Kendi göbeğini kendi kesti. Bu Tayyip Erdoğan modelidir. Dünyanın, 21. yüzyıla Tayyip Erdoğan modeli dışında bir modelle yürümesi mümkün değil. Bütün ülkeler bu modelin etrafında toparlanmalıdır. Altını çizerek söylüyorum model Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

“Ben Avrupa’nın bir topluluk olarak bir anlam taşımadığını da düşünüyorum” diyen Soylu, Avrupa’nın Soros’un kurallarıyla idare edildiğini belirtip “Onlar Soros kurallarına teslimler. Şunu çok açık söylüyorum, Soros’u artık dünyada hiçbir ülke kabul etmeyecek. Savaşta ölen bütün çocukların sorumlusu Soros’tur” dedi.

Daha sonra sözü iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğuyla ilgili tartışmalara getiren Soylu, “Bizdeki Sorosçular Kavala’nın peşine takılanlar. Kim Kavala’nın hukuk iğfal edilerek serbest bırakılmasını istiyorsa Ukrayna’daki ve Suriye’deki çocukların katili de odur. Kimse başka yerde suçlu aramasın. Ukrayna meselesine bakın başından itibaren Soros var. Katiller onlardır” diye konuştu.