Kendisini iki fakültenin dekanı olarak atayan rektörün eşi de aynı üniversitede yüksek lisans öğrencisi oldu

Kendisini iki fakültenin dekanı olarak atayan rektörün eşi de aynı üniversitede yüksek lisans öğrencisi oldu
Akademi dünyasında bir şaşırtan atama da Şırnak Üniversitesi'nde yaşandı. Rektör Abdürrahim Alkış, İlahiyat Fakültesi dekanıyken kendisini Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne de dekan olarak atadı. Eşi Ebru Nazlı Alkış da...

Akademi dünyasında bir şaşırtan atama da Şırnak Üniversitesi'nde yaşandı. Rektör Abdürrahim Alkış, İlahiyat Fakültesi dekanıyken kendisini Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne de dekan olarak atadı. Eşi Ebru Nazlı Alkış da İlahiyat Fakültesi'nde yüksek lisans yapmaya başladı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdürrahim Alkış’ın kendisini Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi'ne dekan olarak atadığı, eşi Ebru Nazlı Alkış’ın da İlahiyat Fakültesi'nde yüksek lisans öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Yeniçağ'dan Gamze Dağ'ın haberine göre Abdurahim Alkış, Şırnak Üniversitesi'ndeki gücünü kullanarak eşi Ebru Nazlı Alkış'ı kendi alanı olan "tasavvuf" alanında yüksek lisans öğrencisi olarak aldırdı.

Diğer öğrencinin puanları daha yüksekti

Ebru Nazlı Alkış'ın 73,86 lisans mezuniyet notu ve 70,24 ALES puanı ile yüksek lisansa hak kazandığı görülürken Ahmet Demir isimli kişinin ise merkezi sınav puanlarının daha yüksek olmasına rağmen üniversite tarafından yapılan bilim sınavı ile birlikte toplam ortalamasının rektörün eşi Alkış'tan daha düşük olduğu görüldü.

Demir, Lisans Mezuniyet notunun 78,34, ALES puanının 71,18 olmasına rağmen yüksek lisansa kabul edilmedi.

Kendisini alan dışı dekan olarak atadı

Geçen Haziran'da kendisini İlahiyat Fakültesine atayan Alkış, bu defa da kendisini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak atadı.

Alkış, kendisini alanı olmayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve İlahiyat Dekanı olarak kendini atayarak üniversiteyi yönetmeye devam ediyor.