"Kılıçdaroğlu PM üyelerine çıkıştı: Özdağ'a bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim"

"Kılıçdaroğlu PM üyelerine çıkıştı: Özdağ'a bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim"
Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde CHP'nin Parti Meclis (PM) toplantısında yaşanan tartışmaları aktardı.Saymaz'ın aktardığına göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ...

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde CHP'nin Parti Meclis (PM) toplantısında yaşanan tartışmaları aktardı.

Saymaz'ın aktardığına göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ arasında 2. tur seçimlerinden önce yapılan bakanlık protokolüne ilişkin olarak partililerin verdiği tepkiye Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

"Bugüne kadar protokolü açıklamadım. Bu iki lider arasındaki mahrem konudur. Benimle Özdağ'ı bağlar. Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum arttıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor."

Halk TV'yle olan sözleşmenin tek taraflı feshine ilişkin olarak ise PM'de yaşananları Saymaz köşesinde şöyle aktardı:

"PM üyeleri, Halk TV ile sözleşmenin iptal edilmesini eleştirdi. Kararın arkasında duran Kılıçdaroğlu ise “Hem CHP'den destek alıyor hem partiyi karıştırıyorlar. Sabah akşam CHP'yi konuşuyorlar. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız.”

Milletvekili listeleri

Saymaz PM'de yaşananların devamını şöyle belirtti:

"Bir diğer eleştiri başlığı ise milletvekili listeleriydi.

Kılıçdaroğlu, milletvekillerini belirlemek için kurulan komisyonu suçladı.

Şöyle dedi:

“İttifak açısından zorunluydu. Daha yüksek sonuç getireceğini düşündüm. Ama ben oturup 600 milletvekilini yazabilir miyim? Bir komisyon kurduk, ‘Mülakat yapın' dedim. Baktım ki ahbap çavuşlarını ve siyasi yakınlarını yazmışlar.”

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise 'Siz de vardınız. Suçu bize atmayın. Yakınlardan söz ediyorsanız Faik Öztrak'ı niye MYK'ya aldınız? En çok Öztrak yazdı' dedi."

"Belediye başkanından talimat alamazsınız"

"Kılıçdaroğlu, görüntüleri sızan zoom toplantısı için “Etik dışı” ifadesini kullandı.

Dedi ki:

“Ahlaki kurallar var. Sizler belediye başkanını seçen kurulsunuz. Belediye başkanından talimat alırsanız yarın seçim yaptığınızda nasıl objektif davranacaksınız? PM üyeleri belediye başkanlarından talimat almaz.”

Yazının tamamı için tıklayın