Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel açıklaması: Burası CHP, herkes genel başkanlığa özgürce aday olabilir

Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel açıklaması: Burası CHP, herkes genel başkanlığa özgürce aday olabilir
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ile açıklama yaptı.  Kılıçdaroğlu yarın CHP genel başkanlığına adaylığını açıklaması beklenen Özgür...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ile açıklama yaptı.  Kılıçdaroğlu yarın CHP genel başkanlığına adaylığını açıklaması beklenen Özgür Özel'e ilişkin bir soruya "Gayet güzel. Burası CHP. Burada herkesin Genel Başkan adaylığına hakkı vardır. Herkes özgürce aday olur ve yarışır" değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu ayrıca İstanbul'dan bir kişinin daha aday olacağını belirtti. Bugün gazeteci Fatih Altaylı kaleme aldığı yazıda Özel dışında eski CHP genel başkanlardan birinin ailesinden olan bir kişinin daha aday olacağını ve bu kişinin kamuoyunda tanınsa da siyaset sahnesinde ilk kez yer alacağını duyurmuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklaması ile ilgili olarak, "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti." dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Anayasa çıkışına da cevap veren Kılıçdaroğlu "Kapasitesi nedir Erdoğan'ın? Promtera bakmadan 2 cümle kuramıyor. Kaç tane değişiklik yaptı. Memleketi ne hale getirdiğini gördük" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan satırbaşları şöyle:

"7 milyon 600 bin çocuğumuz dengeli beslenmiyor. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracak olan siyasal iktidar ama bunu yapmıyor. Birleşmiş Milletlerin 2023 raporu var. O raporda 2 milyona yakın çocuk yetersiz beslenme sebebiyle bodurluk sorunu yaşıyor. Saray bunu biliyor mu acaba?

Çocukları okula aç gönderen annelerin dramını bunlar görüyorlar mı? Özellikle son 20 yılda Milli Eğitim Bakanlığı milli olma vasfını yitirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini çağdaşlıktan çıkararak ideolojik bir çatışma alanına döndürdü. Liyakatsizliği kurumsallaştırdılar.

Öğretmenler zorda, çocuklar yeterince beslenemiyor. Tasarruf diye çocukların boğazından kesiyorlar.

"Burası CHP, herkes özgürce genel başkan adayı olabilir"

(Özgür Özel sorusu) Gayet güzel. Burası CHP. Burada herkesin Genel Başkan adaylığına hakkı vardır. Herkes özgürce aday olur ve yarışır. Bir arkadaşımız İstanbul’dan mektup yazmış. Ben de adaylığımı genel merkezde ilan edebilir miyim diye. Tabi dedik.' açıklamasında bulundu.

(Erdoğan'ın Anayasa çağrısı) Kapasitesi nedir Erdoğan'ın? Promtera bakmadan 2 cümle kuramıyor. Kaç tane değişiklik yaptı. Memleketi ne hale getirdiğini gördük."