Kim yaptı kardeşim zamları, ben mi yaptım?

Kim yaptı kardeşim zamları, ben mi yaptım?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz cumartesi günü 6 muhalefet partisi lideriyle yaptıkları toplantıya ilişkin olarak, ‘’Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta sonu Sayın Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde, Ankara’da...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz cumartesi günü 6 muhalefet partisi lideriyle yaptıkları toplantıya ilişkin olarak, ‘’Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta sonu Sayın Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde, Ankara’da yaptığımız toplantı ülke gündemine oturdu. Toplantımız büyük bir heyecan yarattı. Bu heyecanın sebebi, son derece açık ve nettir” değerlendirmesini yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener şunları söyledi:
“1 Ocak itibariyle, yüzde 125 zamlı elektrik faturalarıyla karşılaştık. Sadece, kışın ortasında yapılan bu zamlar bile, iktidardakilerin gitmesi için yeterli bir sebeptir. Mesela berber dükkânı işleten bir kardeşim kasım ayında 1500 lira elektrik faturası ödemiş. Bu ay ise faturası 4600 lira gelmiş. Yani kiradan fazla elektrik faturası geliyor. Esnaf kardeşim de haklı olarak soruyor, “O zaman ben de saç tıraşının fiyatını 3 katına mı çıkarayım” diyor. Böyle bir zam olabilir mi? Böyle bir zulüm olabilir mi? Böyle devlet yönetilir mi? Ayıptır, günahtır.

Daha maaşını alamadan zammı eriyen asgari ücretliler isyanda. Zaten aldıkları üç kuruşla geçinmeye çalışan emeklilerimiz isyanda. Mağazalar isyanda. Fırınlar isyanda. Restoranlar isyanda. Ama ilginçtir, sanki zamların sorumlusu kendisi değilmiş gibi Sayın Erdoğan da isyanda… İşi gücü bırakmış, muhalefeti “yaygaracı” diye suçlamakla meşgul. Zamları ben mi yaptım kardeşim? Yahu çık, gez, gör. Tutan mı var?”