Kırım ve Donbass’ın tanınmasını tartışabiliriz

Kırım ve Donbass’ın tanınmasını tartışabiliriz
Rusya-Ukrayna savaşının 13’üncü gününde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Kırım ve Donbass cumhuriyetlerinin tanınma olasılığıyla ilgili bir soruya, “Bunu tartışabilir ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları...

Rusya-Ukrayna savaşının 13’üncü gününde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Kırım ve Donbass cumhuriyetlerinin tanınma olasılığıyla ilgili bir soruya, “Bunu tartışabilir ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşma bulabiliriz” yanıtını verdi.

Daha önce Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, harekatın ne zaman sonlanabileceği yönündeki soruyu, “Ukrayna’nın bir blokta yer almayacağına ilişkin anayasal düzenlemeler yapmalılar. Kırım’ı Rusya toprağı olarak tanımaları ve Donetsk ile Lugansk’ı bağımsız devletler olarak tanımaları gerektiği konusunda da konuştuk. Hepsi bu kadar. (Bu şartlar yerine getirilirse) operasyona anında son verilecek” şeklinde yanıtlamıştı.

‘RUSYA’YI TERÖR ÜLKESİ İLAN EDİN’ ÇAĞRISI
Zelenski ayrıca, Ukrayna’nın başkenti Kiev’den video konferans yoluyla İngiltere parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası’na hitap etti. Zelenski, “Medeni ülkelerden yardım bekliyoruz. Lütfen Rusya’ya yönelik yaptırımların baskısını artırın ve lütfen bu ülkeyi terör ülkesi ilan edin” ifadelerini kullandı.