Kırmızının suçu ne

Kırmızının suçu ne
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazartesi günü gece saatlerinde illere göre 100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayılarını açıkladı. Son olarak 1 Mart Pazartesi günü açıklanan ve iki hafta süreyle uygulanacak olan yeni risk...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazartesi günü gece saatlerinde illere göre 100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayılarını açıkladı. Son olarak 1 Mart Pazartesi günü açıklanan ve iki hafta süreyle uygulanacak olan yeni risk haritası ise aynı kaldı.
İllerde alınacak kararların belirlenmesinde kullanılacak olan risk haritası 1 Mart 2021 Pazartesi günü saat 21.49’da, kabine toplantısı sonrasında Bakan Koca tarafından açıklanmıştı. Koca, risk haritasının 15 günde bir yayınlanacağını, verilerin hafta sonu paylaşılacağını ve tedbirlerin 15 gün aralarla hafta başında uygulamaya geçeceğini açıklamıştı.
Bu açıklama sonrası gözler risk haritasına çevrildi ancak 15 Mart’ta beklenen yenilenme yaşanmadı. 1 Mart’ta kırmızı, turuncu, sarı ve mavi renklerini alan illerde vaka artışı yaşansa da tedbirlerde değişiklik yapılmadı. Bu durum başta okullar olmak üzere tüm vatandaşlarda kafa karışıklığı yarattı. Sosyal medyada değişiklik yapılmamasına ilişkin birçok yorum ve soru paylaşıldı.

Vakalarda artış sürüyor

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük tabloya göre son 24 saatte 71 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 29 bin 623’e yükseldi. Semptom gösteren 874 kişiyle birlikte toplam 16 bin 749 yeni vaka tespit edildi. Türkiye’de toplam vaka sayısı 2 milyon 911 bin 642 oldu. Önceki gün 63 kişinin hayatını kaybettiği, 15 bin 503 vaka tespit edildiği duyurulmuştu.