Kitlesel bağışıklık yok

Kitlesel bağışıklık yok
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Türkiye’nin toplumsal bağışıklık için henüz çok geride olduğu uyarısında bulunurken, yeni nesil antikor testlerinin sonuçlarına göre pozitif sayısının sanılandan...

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Türkiye’nin toplumsal bağışıklık için henüz çok geride olduğu uyarısında bulunurken, yeni nesil antikor testlerinin sonuçlarına göre pozitif sayısının sanılandan daha düşü seviyede olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulanan Prof. Dr. Tufan Tükek, yeni nesil antikor testlerinin sonuçlarına göre testi pozitif olan hasta oranının sanılandan çok daha düşük olduğunu belirtti.
Türkiye’nin toplumsal bağışıklık için çok geride olduğunu ifade eden Tükek, virüsle karşılaşmış hasta sayısının düşük olduğunu belirterek, dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Tükek, “Yeni nesil antikor testlerinin ilk sonuçlarına göre virüsle karşılaşmış, hastalığı semptomsuz geçirmiş, antikor testleri pozitif olmuş hasta oranı zannettiğimizden çok düşük” ifadelerini kullandı.
Öte yandan İstanbul Tıp Fakültesi’nde 28 Mayıs’ta antikor testleri yapılmaya başlanmıştı. Seroloji testleri olarak biliinen antikor testleri ile yalancı negatif sonuçların önüne geçilmesi hedeflenirken, asemptomatik olan koronavirüsü hiçbir belirti olmadan atlatan hastalar da tespit edilebilecek. Başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok kişiye uygulanacak antikor testleri, PCR testlerini doğrulama gibi bir işleve sahip.Testler kan örneği üzerinden yapılırken sonuçlar aynı gün içerisinde çıkıyor.