Kızılay ihaleyle kiracı arıyor: Teklifler 20 bin 350 TL'den başlayacak

Kızılay ihaleyle kiracı arıyor: Teklifler 20 bin 350 TL'den başlayacak
Türk Kızılay'ına ait İstanbul Fatih ilçesindeki 3 oda 1 salon daire kapalı zarf usulü ihale ile kiraya verilecek. Türk Kızılay Kamu İhale Kanunu'na tabi olmadığı için fiyatı beğenmezse ihaleyi iptal etme hakkına sahipedebilecek.Halk...

Türk Kızılay'ına ait İstanbul Fatih ilçesindeki 3 oda 1 salon daire kapalı zarf usulü ihale ile kiraya verilecek. Türk Kızılay Kamu İhale Kanunu'na tabi olmadığı için fiyatı beğenmezse ihaleyi iptal etme hakkına sahipedebilecek.

Halk Tv'den Bora Erdin'in haberine göre, Mülkiyeti Türk Kızılay'ına ait İstanbul Fatih ilçesindeki Molla Gürani Mahallesi Millet Caddesi üzerinde bulunan 3+1 110 metrekare daireyi kiraya vermek için ihaleye çıktı. Kızılay daire için 20 bin 350 TL muhammen bedel belirledi. İhaleye katılmak isteyenler ise 24 bin 420 TL geçici teminat bedeli yatırdı. Kapalı zarf ile müstakbel kiracılar önce bir bedel teklif edecek ardından açık artırma ile fiyat yükseltecekler. Türk Kızılay Kamu İhale Kanunu'na tabi olmadığı için fiyatı beğenmezse ihaleyi iptal etme hakkına sahip. Gayrimenkulün ilanında da, "Kurumumuz Devlet İhale Kanunu ve Kamu İhale Kanunu’na tabi değildir. Türk Kızılay’ı İhaleyi yapıp yapmamakta tamamen serbesttir” ifadesi yer aldı. Öte yandan 40 yaşında olan binada yapılacak tadilat ve onarımlar ise kiracıya ait olacak.

13 Haziran’da zarflar Kızılay’a teslim edildi. 15 Haziran’da ise açık artırma yapıldı. Kazanan ise henüz belli olmadı.


DAİRENİN ÖZELLİKLERİ

Daireye ait özellikler Kızılay tarafından şu şekilde açıklandı: “Konu taşınmaz mahallinde 3 adet oda, 1 salon, mutfak, antre, banyo, wc ve 2 adet balkon hacimleri ile brüt 110 m2 kullanım alanı ile inşaat edilmiştir. Ofisin zemin döşemesi salon, mutfak, hol, antre, balkon ve ıslak hacimlerde fayans döşeme, oda hacimlerinde ahşap yer döşemesidir. Duvarları ıslak hacimlerde tabandan tavana fayans kaplama olup diğer tüm hacimlerde ise duvarlar akrilik duvar boyalıdır. Tavanları ıslak hacimlerde asma tavanlı diğer hacimlerde tavan boyası şeklindedir. Mutfak hacminde ahşap malzemeden mutfak dolabı ile mermer mutfak tezgahı mevcuttur. İç kapı aksamı balkon kısımlarında alüminyum doğrama, diğer tüm hacimlerde camlı ahşap kapı sistemidir. Pencereleri alüminyum malzeme ile ahşap malzeme kullanılmış olup daire giriş kapısı ahşaptır.”