Kocaeli'de Suriyelilerin ev bastığı iddia edildi, halk sokağa döküldü!

Kocaeli'de Suriyelilerin ev bastığı iddia edildi, halk sokağa döküldü!
Kocaeli Dilovası'nda Suriyeli birkaç kişinin, ellerinde sopa ve silahla komşularının evini basmaya yeltendiği iddia edildi. Bu olay üzerine Dilovası sakinleri, "Ovada mülteci istemiyoruz" diyerek yürüyüş yaptı. İYİ Parti Kocaeli...

Kocaeli Dilovası'nda Suriyeli birkaç kişinin, ellerinde sopa ve silahla komşularının evini basmaya yeltendiği iddia edildi. Bu olay üzerine Dilovası sakinleri, "Ovada mülteci istemiyoruz" diyerek yürüyüş yaptı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, eylemin bu akşam Kaymakamlık önünde devam edeceğini söyledi.

Sosyal medyada bir video paylaşan Türkkan, "Kentim Kocaeli Dilovası’nda Suriyelilerin bir evi basması üzerine başlayan hadiseler bu gece halkın sokağa çıkması ile devam etti. Vatandaşlar şimdi dağılıyor. Yarın akşam Kaymakamlık önünde toplanıp, Suriyeliler’in Dilovası’nı terketmesini isteyecekler" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alındılar

Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre, karşılıklı apartmanlarda yaşayan Türkler ve Suriyeliler arasında bir süredir devam eden tartışma dün gece Suriyelilerin evcil köpeği zehirlediği iddiası üzerine tırmandı. Gece saatlerinde toplanan Suriyeli grup, bir vatandaşın yaşadığı evi basmaya kalktı. Ellerinde sopa ve silah olan grubun saldırısında şans eseri ciddi bir yaralanma meydana gelmedi.

Olayın ardından emniyet güçleri konuya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Suriyeli grup yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar İl Göç İdaresine teslim edildi. Suriyelilerin deport edileceği öğrenilirken evcil köpeğin ölüm sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.