Kocatepe Camii'ndeki fotoğrafları çeken Bilal Kısa: "Caminin önünden dahi geçmeyen insanlara hitap etmek istedim"

Kocatepe Camii'ndeki fotoğrafları çeken Bilal Kısa: "Caminin önünden dahi geçmeyen insanlara hitap etmek istedim"
Yönetmen Bilal Kısa ve model Ezgi Cebeci, Ankara Kocatepe Camii'nde yaptıkları fotoğraf çekiminden dolayı önse sosyal medyada büyük tepki gördü, daha sonra gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kısa ve...

Yönetmen Bilal Kısa ve model Ezgi Cebeci, Ankara Kocatepe Camii'nde yaptıkları fotoğraf çekiminden dolayı önse sosyal medyada büyük tepki gördü, daha sonra gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kısa ve Cebeci'nin emniyetteki ifadelerine ulaşıldı.

Haklarında TCK’nın 216/3 maddesi uyarınca "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlatılan yönetmen Bilal Kısa ve model Cebeci, verdikleri ifadede özür diledi.

"Caminin önünden dahi geçmeyen insanlara hitap etmek istedim"

T24'ün haberine göre yönetmen Bilal Kısa emniyette verdiği ifadede, Kocatepe Camisi'nde yaptıkları çekimin "dinin bütünleştirici etkisini kullanma amacı taşıdığını" söyledi. Kısa, "Camiyle ilgili, caminin önünden dahi geçmeyen insanlara hitap etmek amacıyla camiyi ve dinin bütünleştirici etkisini kullanmak adına bir proje yapmak istedim. Bu proje için hiç kimseden tavsiye ve telkin almadım" dedi.

"Kırdığım herkesten özür dilerim, çok pişmanım"

Çekim sırasında herhangi bir yetkili ile karşılaşmadığını aktaran Kısa, "Fotoğrafları çektiğim sırada hiçbir yetkili görmedim. Daha sonra cami avlusunda güvenliği gördüm, cami minaresinden fotoğraf çekmek istediğimi söyledim. O da yetkililerden izin almamı istedi. Gittiğimde yerlerinde bulamadım. Amacım camiinin önünden bir kere bile geçmemiş kişilerin bile camide huzur bulabileceğini ifade etmekti. Üzgünüm, kırdığım herkesten özür dilerim. Çok pişmanım" dedi. 

Cemaatten de bize yönelik bir itiraz gelmedi"

Model Cebeci ise emniyetteki ifadesinde, camide bir yetkili ile karşılaşmadıklarını ancak cemaatten de bir itiraz gelmediğini belirtti. Sosyal medyadaki paylaşımlarına gelen yorumların ardından fotoğrafları silip özür dileklerini söyleyen Cebeci, şunları kaydetti:

"Bir yıldır modellik yapıyorum. Bilal Kısa beni dövmelerimden dolayı tercih etti. Dindeki bütünleştirici etkiyi anlatmak adına camide fotoğraflarımı çekmek istediğini söyledi. Camide görevli kimse görmedik, cemaatten de bize yönelik bir itiraz gelmedi. Sonra sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık ama çok fazla hakaret ve tehdit mesajı gelince fotoğrafları silip özür mesajı paylaştık. Yanlış anlaşılma nedeniyle üzdüğüm kırdığım herkesten özür dilerim. Amacım kesinlikle kin ve nefret tohumları ekmek değildi."

Yönetmen ve modelin dijital materyallerine de soruşturma kapsamında el koyuldu.

TIKLAYIN: Kocatepe Camii’nde çektiği fotoğraflar nedeniyle yönetmen Bilal Kısa hakkında soruşturma başlatıldı

TIKLAYIN: Kocepete Camisi’nde çekim yapan yönetmen ve model gözaltına alındı