Koronadan çok işlerini kaybetmekten korkuyorlar

Koronadan çok işlerini kaybetmekten korkuyorlar
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul’da esnek mesaiye geçileceğini belirterek, “İstanbullu hasta hasta işe gidiyor. Çünkü Covid’den korkuyor ama işten atılmaktan daha çok korkuyor. Bu noktada bir sorun var” dedi.Vali Ali...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul’da esnek mesaiye geçileceğini belirterek, “İstanbullu hasta hasta işe gidiyor. Çünkü Covid’den korkuyor ama işten atılmaktan daha çok korkuyor. Bu noktada bir sorun var” dedi.
Vali Ali Yerlikaya, korona vakalarının tepe noktasına ulaştığı İstanbul’da alınacak önlemlerle ilgili bilgi verdi. Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşan Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:
Ekim ayında İstanbul’da salgının en üst seviyeye geleceğini İl Pandemi Kurulumuzda öngörmüştük. Bununla ilgili olarak başından beri uyarılarımızı yaptık. Denetim yapmıyoruz demek bize haksızlık. Bu denetimlerde ceza kesmemekle suçlayacaksınız bizi. Cezayı son çare olarak düşündük hep. Çocuğunuza bile sürekli ceza verseniz bir süre sonra ceza arsızı olur, biz ikna metodu ile gidiyoruz.
‘EKREM BAŞKAN’LA TEMAS HALİNDEYİZ’
Emin olun ki, pandeminin başından beri en yakın çalıştığım kişi Büyükşehir Belediye Başkanımız. Benim işim siyaset değil. Hizmet. Bunun için de Ekrem Başkan’la sürekli temas halindeyiz. Çok da iyi çalışıyoruz bilesiniz. Hiçbir sıkıntı yok.
‘EN ÖNEMLİ NEDEN TOPLU ULAŞIM’
İstanbul’da salgının yeniden yükselmesindeki en önemli neden toplu ulaşım. Ulaşımı rahatlatamazsak bu salgını kesemeyiz. Bunu da taşıt sayısını arttırarak yapamayız. Bu yüzden alınacak en önemli önlem esnek mesai. Önce işverenlerle, üniversite rektörleri ile görüştüm. Haftaya tüm gazeteleri, yayın kuruluşlarını ziyaret ederek bu esnek mesaiyi anlatacağım ve buna geçeceğiz.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

Partisinin grup toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’daki pandemi toplantısına çağrılmamasını eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul için bir toplantı yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı davet edilmiyor. Niçin? Bir sindirememişlik var burada” demişti. İstanbul Valiliği’nden Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yönelik yanıt geldi. Valilik açıklamasında, “ İmamoğlu toplantıya davet edilmiştir. Ancak, İBB Özel Kalem Müdürü tarafından Kılıçdaroğlu’nun kız kardeşinin cenaze merasimine katılmaları nedeniyle toplantıya yetişemeyecekleri bildirilerek, yerine temsilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı katılmıştır. Bir konu hakkında, doğru bilgi sahibi olmadan değerlendirme yapılmamalıdır” denildi.