Kötü pandemi yönetiminin sonucu: Suudiler bile yasak koydu

Kötü pandemi yönetiminin sonucu: Suudiler bile yasak koydu
Suudi Arabistan, Covid-19 aşısı yaptırmış olunması koşuluyla umre başvurularını yeniden almaya başlayacağını açıkladı. Buna göre, bugünden itibaren başvurular yeniden açılacak ve kabul edilen kişi sayısı aşamalı olarak...

Suudi Arabistan, Covid-19 aşısı yaptırmış olunması koşuluyla umre başvurularını yeniden almaya başlayacağını açıkladı. Buna göre, bugünden itibaren başvurular yeniden açılacak ve kabul edilen kişi sayısı aşamalı olarak ayda 60 binden 2 milyona çıkartılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan’ın umre ibadeti için yurt dışından ziyaretçi kabul edeceklerini bildirmesi üzerine yaptığı açıklamada, şu an için Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 33 ülkeden umreci kabul edilmeyeceğini ancak bu listenin ilerleyen günlerde güncellenebileceğini açıkladı: “Şu an için Türkiye, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Pakistan, İran, Hindistan, Mısır, Lübnan’ın da bulunduğu 33 ülkeden umreci kabul edilmeyecek, bu listeler ilerleyen günlerde belli periyotlarla güncellenecektir.”