Kulis: Hasan Bitmez’in ölümüyle düşen Saadet Grubu'na Demokrat Parti'den bir vekil geçecek

Kulis: Hasan Bitmez’in ölümüyle düşen Saadet Grubu'na Demokrat Parti'den bir vekil geçecek
Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in ölümünün ardından 19 vekil kalarak düşen Saadet Grubu'na Demokrat Parti'nin destek vereceği iddia edildi. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp ise iddiaya ilişkin...

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in ölümünün ardından 19 vekil kalarak düşen Saadet Grubu'na Demokrat Parti'nin destek vereceği iddia edildi. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp ise iddiaya ilişkin "Haberim yok" dedi.

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’nün haberinde, bunun önüne geçmek için Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un Saadet Partisi’ne katılacağı öne sürüldü.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamaollaoğlu ile temasta olduğu, Demokrat Partili bir vekilin Saadet Partisi’ne geçeceği iddia edildi.

Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, son seçimlere CHP listelerinden girmiş; toplamda 38 milletvekili çıkarmıştı.

Bu partilerden 15 vekilli DEVA ve 3 vekilli DP grup kurmazken; 10'ar vekili olan Saadet ve Gelecek partileri Saadet Partisi çatısı altında grup kurmuştu. Bitmez’in ölümü, grup kurmak için gerekli 20 milletvekili sayısına ulaşmayı da ortadan kaldırmıştı.

Öte yandan gazetepencere'ye konuşan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, iddiaya ilişkin "Haberim yok" dedi.