Libya'da sel felaketi: 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 7 bin kişi kayıp

Libya'da sel felaketi: 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 7 bin kişi kayıp
Libya'nın doğu bölgelerini etkisi altına alan Daniel fırtınası şiddetli sele neden oldu. Bölgede ağır bir yıkım yaşanırken selden binlerce kişi etkilendi.Libya'nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Usame Hammad, selde sadece...

Libya'nın doğu bölgelerini etkisi altına alan Daniel fırtınası şiddetli sele neden oldu. Bölgede ağır bir yıkım yaşanırken selden binlerce kişi etkilendi.

Libya'nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Usame Hammad, selde sadece Derne kentinde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söyledi.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Başbakan, hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini açıklamıştı.

Selde kaybolanların sayısının 7 bine ulaştığı bildirildi.

Olumsuz hava şartları Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti. Selde ana yollar yıkıldı, binalar sular altında kaldı.

Türkiye yardım gönderiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Libya'ya yardım gönderileceğini duyurdu:

"Libya’da binlerce insanın etkilendiği sel dolayısıyla bakanlık olarak afet bölgesine ekip ve ekipman gönderiyoruz. Tıbbi sarf malzemeleri ve cihazlar, ilaçlar hazırlandı. 11 kişilik UMKE ve UMKE ATAK ekibi bu gece yola çıkıyor. Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."