Madalyalı Rus general Ukrayna’da öldü iddiası

Madalyalı Rus general Ukrayna’da öldü iddiası
Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya ordusunun üst düzey isimlerinden bir generalin Harkov’daki çatışmalarda öldüğünü öne sürdü. İddiaya göre, 41’inci Ordu Kurmay Başkanı olan, ikinci Çeçen...

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya ordusunun üst düzey isimlerinden bir generalin Harkov’daki çatışmalarda öldüğünü öne sürdü. İddiaya göre, 41’inci Ordu Kurmay Başkanı olan, ikinci Çeçen Savaşı’nda ve Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarında yer alan, Kırım’ın ilhakı sonrasında da madalya ile ödüllendirilen Tümgeneral Vitali Gerasimov, başka yüksek rütbeli askerlerle birlikte Harkov dışındaki çatışmalarda öldü.

Teyit edilirse Gerasimov, Rusya’nın Ukrayna operasyonunda bir hafta içinde ölen ikinci general olacak. Mart başında da Tümgeneral Andrey Sukhovetsky’nin öldüğü iddia edilmişti. Rus medyası bu iddianın teyit edildiğini yazmıştı.

Öte yandan ABD Savunma İstihbarat Teşkilatı direktörü Scott Berrier, Kongre oturumunda Rusya’nın Ukrayna’da 2 ve 4 bin arasında asker kaybettiğini açıkladı.