Makam aracından feragat eden İYİ Partili Suat Sarı, İBB Başkan adaylığı için çalışmalara mı başlıyor?

Makam aracından feragat eden İYİ Partili Suat Sarı, İBB Başkan adaylığı için çalışmalara mı başlıyor?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu duyuran İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Suat Sarı, sosyal medya hesabından makam aracından feragat ettiğini açıkladı. Sarı’nın bu girişimi akıllara yerel...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu duyuran İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Suat Sarı, sosyal medya hesabından makam aracından feragat ettiğini açıkladı. Sarı’nın bu girişimi akıllara yerel seçimlerde adaylık çalışmalarını başlattı mı sorusunu getirdi.

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili seçilen ve İBB için aday adaylığını duyuran Suat Sarı, makam aracından feragat ettiğini açıkladı. Bu durum Sarı’nın adaylık çalışmaları için harekete geçtiği şeklinde yorumlanıyor.

Sarı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemiz ekonomik sorunlarla, milletimiz ise geçim sıkıntısı ile boğuşuyorken, tasarruf tedbirleri kapsamında atılacak ilk adım olarak; kamunun kronik hastalığı haline gelen ve zaruriyeti aşan “lüks makam aracı” uygulamasında düzenlemeye gidilmesi gerekmektedir. İl Başkanımız Yücel Çoşkun ile yaptığım değerlendirmeler sonucunda; kamuda bir farkındalık yaratmak amacıyla, İYİ Parti Grup Başkan Vekili olmam hasebiyle yeniden tarafıma tahsis edilecek olan şoförlü makam aracından feragat ettiğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm” dedi.