Mardin'de sıcaklık 47 dereceyi buldu!

Mardin'de sıcaklık 47 dereceyi buldu!
Güneydoğu’da aşırı sıcaklar hafta boyunca devam edecek. Mardin'de hava sıcaklığı bugün 47 dereceyi gördü. Meteoroloji, 20 Ağustos'a kadar bölgede sıcaklığın mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceğini...

Güneydoğu’da aşırı sıcaklar hafta boyunca devam edecek. Mardin'de hava sıcaklığı bugün 47 dereceyi gördü. Meteoroloji, 20 Ağustos'a kadar bölgede sıcaklığın mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Güneydoğu’da sıcaklık Mardin’de 47, Diyarbakır’da 46 dereceyi gördü. Mardin’de sıcaktan bunalanlar parklara akın etti, Diyarbakır’da ise çocuklar Anzele suyunda serinlemeye çalıştı.

Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü, 20 Ağustos'a kadar bölgede sıcaklığın mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı; kronik rahatsızlıkları olanlar, yaşlılar ve çocukların 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Kadınlar sıcağın alnında günde 300 tandır ekmeği pişiriyor

Kızıltepe Kaymakamlığı ile Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle geleneksel tandır ekmeğinin varlığının sürdürülmesi ve kadınların istihdam edilmesi amacıyla kurulan "Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Evi"nde de kadınlar kavurucu sıcağa rağmen üretime devam ediyor. Sabah erken saatlerde ekmek pişirmek için tandıra gelerek hamuru yoğurup hazır hale getirdiklerini belirten 3 çocuk annesi Zeynep Ekim (37), “Havalar çok sıcak, zaman zaman 45 dereyi bulan sıcakta çocuklarımız için çalışıyoruz. 2 kadın arkadaş sabahtan akşama kadar çalışıp 300 ekmek pişiriyoruz. O kadar sıcak oluyor ki yüzümüz yanmasın diye kapatıyoruz. Ailemize, çoluk çocuğumuza destek olabilmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"Diyarbakır anormal bir sıcaklık yaşıyor"

Evde sıcaktan bunalıp Dicle Nehri kıyısına gelerek ağaçların gölgesinde serinlemeye çalışan Hamit Diken (47), “Küresel bir durumdan dolayı Diyarbakır anormal bir sıcaklık yaşıyor. Havaların sıcak olmasından dolayı su kenarlarına, gölgelik alanlara gidiyoruz. Sıcaklardan dolayı ben de evden çıktım. Bu kafeye geldim. Havalar sıcak olduğu için buralar bomboş. Aşırı sıcak olduğu için insanlar çok rahatsız oluyor. Sıcaktan dolayı tarihi yerlerimizde rağbet yok” diye konuştu. (DHA)