Mariupol’de tiyatro yerle bir oldu

Mariupol’de tiyatro yerle bir oldu
Rus güçlerinin, kuşatma altındaki liman kenti Mariupol’de sivillerin saklandığı bir tiyatro binasını bombaladığı öne sürüldü. Mariupol Belediye Meclisi, saldırı sonrası can kaybı sayısının bilinmediğini kaydetti. Belediye...

Rus güçlerinin, kuşatma altındaki liman kenti Mariupol’de sivillerin saklandığı bir tiyatro binasını bombaladığı öne sürüldü. Mariupol Belediye Meclisi, saldırı sonrası can kaybı sayısının bilinmediğini kaydetti. Belediye meclisinin açıklaması, bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı. Rusya’nın resmi haber ajansı RIA ise Rusya Savunma Bakanlığı’nın Mariupol’daki tiyatro binasına hava saldırısı düzenlediği iddiasını reddettiğini bildirdi.

“Ekmek kuyruğunda” vuruldular

ABD’nin Kiev Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Rus güçleri, Çernihiv'de ekmek kuyruğunda bekleyen 10 kişiyi vurarak öldürdü. Böyle korkunç saldırılar son bulmalı” iddiası yer aldı. ABD’nin, Ukrayna’daki zulüm için hesap sorulmasını sağlamak adına tüm seçenekleri değerlendirdiği belirtildi.

CNN International ise olay yerinden gelen videolarda, dün sabah bir top mermisinin veya roketin bir grup kişiye isabet ettiğinin görüldüğünü yazdı.