Meclis'te "Arapça selam" gerginliği

Meclis'te "Arapça selam" gerginliği
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşma sırasında Arapça selam vermesine Genel Kurul'daki bazı milletvekilleri tarafından tepki...

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşma sırasında Arapça selam vermesine Genel Kurul'daki bazı milletvekilleri tarafından tepki gösterildi.

Altın'ın selam verdikten sonra konuşmasına devam etmek isterken, Genel Kurul'daki bazı milletvekilleri, oturumu yöneten Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in müdahale etmesini istedi.

Önder, YSP'li vekilin sözünü keserek araya girdi.

YSP'li TBMM Başkanvekili Önder, "Anlamayacak bir şey yok. Hatip, Mardin halklarının çeşitliliğine, çokluğuna izafede bulunarak 'Onların diliyle selamlamak istiyorum' dedi. İçtüzüğü ben de sizin kadar iyi biliyorum. Çanakkale'de yan yana hayatını veren insanlar bunlar, o gün de işgal eden İngiliz'ine, Fransız'ına karşı. Bu ülkede İngilizce, Fransızca şimdi resmi eğitim dili oluyor. Burada bir selamlamaya benim müdahale etmemi istiyorsunuz. Ben buna müdahale etmeyi başta ayıp olarak görüyorum. Size de 'diliniz Allah'ın ayetidir'i hatırlatmayı gerek dahi görmüyorum" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Beritan Güneş Altın, konuşmasına devam etti.