Mehmet Ali Çelebi'den 'Bentley araç' açıklaması: Benim değil arkadaşımın; üç araç tahsis hakkını bu araç için de kullandım

Mehmet Ali Çelebi'den 'Bentley araç' açıklaması: Benim değil arkadaşımın; üç araç tahsis hakkını bu araç için de kullandım
AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kullandığı 34 milyon lira değerindeki aracı İstanbul'daki arkadaşına tahsis ettiğini söyledi, "Milletvekillerinin kendisine tahsisli 3 araç hakkı vardır, tahsislerimden birini bu şekilde...

AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kullandığı 34 milyon lira değerindeki aracı İstanbul'daki arkadaşına tahsis ettiğini söyledi, "Milletvekillerinin kendisine tahsisli 3 araç hakkı vardır, tahsislerimden birini bu şekilde kullandım” dedi.

İlgili aracın Meclis giriş kartı ve plakası, Cevheri Güven tarafından sosyal medyada paylaşıldı. AKP Milletvekili Çelebi, Güven’in aracın kendisine ait olup olmadığını sorusuna, “Bu araç bana ait değildir. İstanbul’da oturan bir arkadaşımıza aittir. Öncelikle İstanbul’a araçsız gittiğimde kullanmak; aynı zamanda ciddi rahatsızlıkları olan İstanbul’da oturan annemi acil durumlarda ben yokken hastaneye getirip götürmesi için tahsislerimden birini bu şekilde kullandım” yanıtı verdi.

"Araçlar vekillere ait olmak zorunda değil"

Kendisinin Skoda marka bir aracının olduğunu söyleyen Çelebi, “Milletvekillerinin kendisine tahsisli 3 araç hakkı vardır. Hepsi kendilerine ait olmak zorunda değildir. Vekillerimiz bu tahsisi genel olarak Ankara’da bir araç ve kendi seçildikleri illerde bir araç olarak kullanmaktadır” dedi.

Gazeteci Celal Eren Çelik de araçla ilgili paylaştığı bilgilerden sora şu soruları sordu:

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Araç BENTLEY FLYING SPUR V8 550 doğru mudur Sn.Mehmet Ali Çelebi? Aracın 2. el fiyatları 34 Milyon 500 bin TL ile 28 Milyon 250 bin TL arasında değişiyor. Araç bir şirkete ait. Şirketin araç sahiplik süresi 1 ay, kaskosuz süre 4 ay. Bu aracı siz mi kiraladınız? Yoksa bir şirket üzerinden kiralık değil de size mü ait? Kiraladıysanız kira bedeli nedir? Yok size tahsis edildiyse BENTLEY tahsis nasıl ve neden olur?”

Mehmet Ali Çelebi, milyonlarca lira değerindeki Bentley marka aracın kime ait olduğuna ve TBMM kartının bu arkadaşı tarafından da kullanıp kullanılmadığına açıklık getirmedi.