Mehmet Tezkan: Çektiğimiz çile seçimi kazanmak uğruna! iktidarda kalmak Türkiye’den daha değerli...

Mehmet Tezkan: Çektiğimiz çile seçimi kazanmak uğruna! iktidarda kalmak Türkiye’den daha değerli...
HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, bugün yayımlanan yazısında 2022 yılının haziran ayında TÜİK'in açıkladığı yüzde 78,6'lık yıllık enflasyonla Türk tipi ekonomi modelinin çöktüğünü belirtti. "Ne Maliye Bakanlığı ne Merkez...

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, bugün yayımlanan yazısında 2022 yılının haziran ayında TÜİK'in açıkladığı yüzde 78,6'lık yıllık enflasyonla Türk tipi ekonomi modelinin çöktüğünü belirtti.

"Ne Maliye Bakanlığı ne Merkez Bankası ne de Erdoğan kılını kıpırdatmadı" diyen Tezkan, "Neden? Seçim var diye mi? O zaman seçim Türkiye’den daha önemli… O zaman iktidarda kalmak Türkiye’den daha değerli… Bunun başka izahı başka cevabı var mı?" yorumunu yaptı.

İktidarın seçime kadar milleti oyaladığını da vurgulan Tezkan, "Emrindeki medya vasıtasıyla gerçeği çarpıttı. Kriz derinleştikçe derinleşti. İnsanlar fakirleştikçe fakirleşti" eleştirisini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Hayat pahalılığının nedeni ekonomik değil psikolojiktir" açıklamasına da değinen Tezkan, "Yani hükümetin hiç kabahati yok. Hayat pahalılığını yaratan sizler ve bizleriz. Kimimiz aç gözlü olduğu için malına fahiş fiyat koyuyor… Kimimiz aç gözlü olduğu için o fiyata malı satın alıyor… Hükümetimiz ne yapsın? Her haneye bir psikolog mu yollasın!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...