Melih Gökçek açıklama yaptı, Murat Ağırel'den yanıt geldi: Harfiyen doğrulamışlar!
Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, oğlunun yurt dışında şirket kurduğu, AVM almak için görüşmekler yaptığı söyledi fakat durumun yasal olduğunu savundu. Haberi yapan Murat Ağırel ise "İftira dedikleri ne varsa kendi ağızlarıyla anlatıyorlar" dedi.
GAZETE PENCERE - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek hakkında yurt dışındaki şirketlere kayıt dışı para aktarıldığı yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlattı.
Millet Haber Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gökçek'in konuya dair açıklamasını TV100 yayınında paylaştı.
Burhan, "18 daire alındığı öne sürülen yurt veya pansiyon konusu. Sayın Gökçek diyor ki: 'Oğlum Ahmet ve çocukları Almanya'dan vatandaşlık almak için bir şirket kurdular, iki tane de daire aldılar. Sonra bu paranın bir kısmını verdiler, diğer kısmıyla ilgili de nasıl Mansur Yavaş'ın kızının İngiltere'deki daire alımında olduğu gibi kredi sistemi kullanıldı, burada da buna benzer bir sistem kullanıldı' diyor. Ayrıca, 'Ahmet Gökçek evini ve arabasını sattı ve banka üzerinden yasal yollarla parayı gönderdi' dedi. Burada 18 daire denilen yerin konusu bu" ifadelerini kullandı.
Melih Gökçek'in oğlunun Almanya'da alışveriş merkezi (AVM) almak için görüşmeler yaptığını doğruladığını aktaran Burhan, "İkinci konuya gelince; Melih Bey, 'Doğru, ticaret yapmak istedi, böyle bir AVM'le ilgili görüşme yapıldı, kredi, kaynak arandı. Bunla ilgili bir para verildi, 500 bin Euro değil, 300 bin Euro ön ödeme yapıldı. Ancak parayı bulamadı. İmkanı olsaydı alabilirdi. Alamadığı yerle ilgili almış gibi medyada bir algı oluşturuluyor' diyor. Yani o 8,5 milyon Euro denilen Düsseldorf'ta bahsedilen AVM için görüşme yapıldı diyor, yalanlamıyor. 'Ama parayı bulamadı' diyor" şeklinde konuştu.
Satın alınan yer için kredi kullanıldığını söyleyen Sinan Burhan, "İlk alınan yerle ilgili Melih Bey, taksitli bir biçimde alındığını söylüyor. 700 bin Euro ödeme yapıldığını, parayı buldukça ödendiğini belirtiliyor. Mansur Yavaş'ın kızının İngiltere'de kullandığı mortgage sistemi gibi banka kredisiyle taksitlendirildiğini söyledi. 'Gizli saklı hiçbir şey yok, her şey banka üzerinden yasal yollarla yapıldı. Evini ve arabasını satıp aldı' diyor" dedi.
AĞIREL: DAHA DURUN YENİ BAŞLIYORUM
Melih Gökçek'in açıklaması üzerine söz konusu haberi yapan gazeteci Murat Ağırel de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Açıklamanın haberini doğruladığını belirten Ağırel, "Günlerdir beni 'iftira atmakla', 'yalan söylemekle' suçlayan Melih Gökçek ve avanesi... Belgeleri savcılığa sunacağımı anlayınca, TV100’de Sinan Burhan’a yaptıkları açıklamada; benim Onlar DOSYA programında ,Sözcü TV de anlattıklarımı ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yazdıklarımı harfiyen doğrulamışlar! Hadi buyurun..." ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:
"Yurt binasını da... Vilbert’teki 8,5 milyon Euro’luk alışveriş merkezini de... Lüksemburg’daki 180 milyon Euro’luk alışveriş merkezi pazarlığını da... Harfiyen doğrulamışlar! Günlerdir 'yalan', 'iftira' dedikleri ne varsa, şimdi çıkıp kendi ağızlarıyla anlatıyorlar. Daha durun... Ben yeni başlıyorum."
Savcılık harekete geçti: Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı
Murat Ağırel tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldı
Kaynak:Haber Merkezi