Menzil cenazesinde gövde gösterisi: Şeyh Abdülbaki Hüseyni’nin cenazesine 250 bin araçla 3 milyon kişi katıldı

Menzil cenazesinde gövde gösterisi: Şeyh Abdülbaki Hüseyni’nin cenazesine 250 bin  araçla 3 milyon kişi katıldı
Devletin neredeyse her kurumuna 'yerleştirilen' Menzil Cemaati'nin 'şeyhi' Abdülbaki ElHüseyni dün öldü. Cenaze Adıyaman'daki Menzil köyüne götürüldü. Menzilciler 'evliya mertebesinde olan kişi' anlamına gelen 'Gavsları' için...

Devletin neredeyse her kurumuna 'yerleştirilen' Menzil Cemaati'nin 'şeyhi' Abdülbaki ElHüseyni dün öldü. Cenaze Adıyaman'daki Menzil köyüne götürüldü. Menzilciler 'evliya mertebesinde olan kişi' anlamına gelen 'Gavsları' için cenazeyi gövde gösterisine dönüştürdü. Törene 250 bin araçla 3 milyon kişinin katıldığı iddia edildi.

TIKLAYINIZ: Menzil Şeyhi Abdülbâkî Elhüseyni hayatını kaybetti

Menzil cemaatinin lideri Abdulbaki Erol, böbrek yetmezliği nedeniyle Pendik Kurtköy’de bulunan özel bir hastanede tedavi görüyordu. 74 yaşındaki Erol, hayatını kaybetti.

TIKLAYINIZ: Seyyid Abdulbaki El Hüseyni kimdir, hastalığı neydi? Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni öldü mü, neden öldü?

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Menzil Menzil cemaatinin 'şeyh'i, Abdülbaki El Hüseyni’nin cenazesi dün akşam yüzlerce araçlık 'çakarlı' ve tepe lambalı konvoylarla Adıyaman'ın Menzil köyüne götürüldü.Köy yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Cenaze törenini gövde gösterisine dönüştüren Menzil köyündeki kalabalık gündem oldu.

TIKLAYINIZ: Erdoğan “ülkemizin manevi rehberlerinden” diyerek Menzil şeyhine rahmet diledi

TIKLAYINIZ: Ali Babacan’dan “Menzil şeyhi” için taziye mesajı

İşte o görüntüler:

Abdülbaki Elhüseyni'nin cenazesi dün akşam (12 Temmuz) çakarlı araçlarla Adıyaman'a götürüldü.

menzil-arac3.png


Köydeki tarlalar araçlarla doldu, Menzil köyü yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

menzil-koy.jpeg
Menzil köyü'ne gelen cemaat üyeleri, cenaze törenini bekliyor.

Abdülbaki El Hüseyni kimdir?

Abdülbaki Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde doğdu. Gerçek yaşı 81 olan Hüseyni 1993 yılında vefat eden ağabeyi Muhammed Raşid Erol’dan sonra grubun başına geçti. Hüseyni’nin 5’i erkek 7 çocuk babası olduğu öğrenildi. 

Erdoğan'dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Temmuz Çarşamba günü hayatını kaybeden Abdülbaki Erol için taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan, sosyal medyada paylaştığı mesajda, “Ömrünü ilim ve irfan yolunda İslam’a hizmete adamış, ülkemizin manevi rehberlerinden Seyyid Abdulbaki Elhüseyni Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm talebelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin” ifadelerini kullandı.

Erol’un cenazesi 14 Temmuz Cuma günü defedilmek üzere Adıyaman’daki Menzil köyüne götürüldü.