Meral Danış Beştaş ile Hakan Fidan arasında ‘sivil ölümler’ tartışması

Meral Danış Beştaş ile Hakan Fidan arasında ‘sivil ölümler’ tartışması
DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasında ‘sivil ölümleri’ tartışması yaşandı. Hakan Fidan, Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu ‘Örgüt mensubu değildir’...

DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasında ‘sivil ölümleri’ tartışması yaşandı. Hakan Fidan, Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu ‘Örgüt mensubu değildir’ diye ilan edilmedi" dedi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a sınır ötesi operasyonlarda hayatlarını kaybeden sivilleri sordu. Bakan iddiaları reddederken isimleri verilen kişilerin örgüt mensubu olduğunu iddia etti.

Beştaş Kürt siyasetçileri hatırlattı

Dışişleri Bakanlığı bütçesinin soru-cevap bölümünde söz alan DEM Partili Beştaş, “Irak ve Suriye'de ‘terörist’ dediğiniz siyasetçilerden bazıları: Hevrin Halef. Birleşmiş Milletler sizin sorumlu olabileceğinizi söyledi, açıkladı. Katillerini Mardin Artuklu Üniversitesi'nden mezun ettiniz. Nagihan Akarsel, gazeteci, Irak Kürdistan sokaklarında katledildi. Mehmet Zeki Çelebi, Kürt işçi; MİT’in tehdit ettiği sonradan yayınlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda arkadaşlarımızın sorularına ‘Gizlidir’ diye yanıt vermekten imtina etmişsiniz, Meclis’e karşı sorumluluğunuzu hatırlatmak istiyor ve sorulara yanıt istiyoruz Sayın Dışişleri Bakanı” dedi.

DEM’den Fidan’a: İsrailli bakanlar da sizin gibi konuşuyor

Bakan Fidan bu soruya, “Biz yıllardır Türkiye olarak sınırın ötesindeki silahlı tehditle mücadele ederken hiçbir şekilde sivil kayıplarına mahal bırakmamaktayız” yanıtı verirken DEM Parti Milletvekili Burcugül Çubuk, “İsrailli bakanlar da böyle konuşuyor” diye seslendi.

DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal’ın Birleşmiş Milletler Suriye gücünün raporlarını hatırlatması ve “Raporlar yalan mı söylüyor?” demesi üzerine Bakan Fidan, “Ben yıllardır sınır ötesi harekâtların içerisinde bulundum, hiçbir şekilde sivil kaybı konusunda bir şey olmadı. Şunu da açıkça söylemek istiyorum: PKK terör örgütü silahlı tehdit varlığını devam ettirdiği sürece oradaki faaliyetlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Örgüt mensupları hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir istihbari süreçten geçildiğini anlatan Fidan, “Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu ‘Örgüt mensubu değildir’ diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu” dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Beştaş’ın sorusunda dile getirdiği üç sivilin isimlerini tekrar hatırlatması üzerine Bakan Fidan, “Bir kişi çıkıp da ‘Bunlar örgüt mensubu değil’ demedi, hepsi örgüt mensubu” diye konuştu.