Merdan Yanardağ: İyi Parti iktidar trolü, truva atı

Merdan Yanardağ: İyi Parti iktidar trolü, truva atı
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İyi Parti’nin Genel İdare Kurulu’nda aldığı 81 il ve ilçede kendi adayları ile girme kararını eleştirerek İyi Parti yönetimini iktidar trollüğü yapmakla itham etti.Silivri Cezaevi’nde...

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İyi Parti’nin Genel İdare Kurulu’nda aldığı 81 il ve ilçede kendi adayları ile girme kararını eleştirerek İyi Parti yönetimini iktidar trollüğü yapmakla itham etti.

Silivri Cezaevi’nde aylardır tutuklu bulunan Merdan Yanardağ avukatları aracılığı ile Twitter (X) hesabından paylaştığı yazısında güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

“İyi Parti yönetimi, iktidar trollüğüne devam ediyor. İyi Parti, kendisine oy veren seçmenine ihanet etmeye ve yerel seçimde iktidar operasyonunun bir parçası olmaya hazırlanıyor” diyen Yanardağ, İyi Parti’nin, belediyeleri AKP ve MHP koalisyonuna vermeye hazırlandığını iddia etti.

Yanardağ’ın paylaşımı şöyle:

Akşener ve İyi Parti yönetimi bütün hesabını CHP ve solun başarısızlığı üzerine kurmuş görünüyor. CHP’nin yerel seçimi de kaybederse eriyeceğini ve dağılacağını varsayıyor. Böylece önce ana muhalefet sonra da iktidar olabileceğini sanıyor

Akşener ve İyi Parti’nin tutumunu AKP iktidarı da destekliyor. İyi Parti yönetimi bu tezgaha düşüyor. Beni jurnalleyerek yalanın ve iftiranın bir parçası olan bazı İyi Parti yöneticileri, böylece AKP trollüğünü derinleştiriyor. İyi Parti yönetimi belediyeleri AKP-MHP koalisyonuna vermeye hazırlanıyor. Ama başaramayacaklar. İyi Parti Truva atı oluyor.

Yerel seçimler İyi Parti olmadan da kazanılabilir. Çünkü İyi Parti’ye oy veren cumhuriyetçi ve sağ demokrat seçmen, bu kirli hesaba itibar etmeyecektir. Bu seçmen, Erdoğan ve Bahçeli yine kazansın diye İyi Parti’ye oy vermedi. İttifak alanda, hayatın içinde kurulacak bu kez.

Akşener ve İyi Parti, misyondan uzaklaştı. Merkez sağ havzadaki boşluğu dolduracak demokrat bir sağ parti olmadı. Güven vermedi, 6’lı masayı terk etmek kırılma noktasıydı. Akşener, iktidarı değil muhalefeti bölüyor. Plan, islamcı iktidara, sağcı ana muhalefet yaratmak. Akşener’in, AKP-MHP iktidarı tarafından da desteklenen bu hesabı tutmayacak. Tam tersine bu ülkenin demokrasi güçleri yerel seçimlerin iktidar tarafından kazanılmasına izin vermeyecek. Bu kez biz kazanacağız. İyi Parti de sandığa gömülecek