Merdan Yanardağ'dan tutukluluk sonrası ilk mesaj: Montaj kumpaslarının devamı

Merdan Yanardağ'dan tutukluluk sonrası ilk mesaj: Montaj kumpaslarının devamı
Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandıktan sonra ilk mesajını oğlu Alp Yanardağ aracılığıyla verdi. Yanardağ,...

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandıktan sonra ilk mesajını oğlu Alp Yanardağ aracılığıyla verdi. Yanardağ, tutuklama kararı için "Montaj kumpaslarının bir devamı" değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Yanardağ tutuklandıktan sonra açıklama yapan oğlu Alp Yanardağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bu siyasi bir dava. Kimse hukuk beklemesin. Babam içeride dimdik duruyordu, morali iyiydi. Öncelikle buraya gelen ve destek veren herkese teşekkür etti.

"Kimseyle görüştürmediler"

DHA'nın çıkan bir videosu yüzünden babamla sadece ben görüşebildim, insanlarla görüşmesine izin vermediklerini öğrendim.

"Bağımsız medya susturulmaya çalışılıyor"

Babam şunu söylüyor, 'seçim döneminde başlayan yalan ve iftiralarla dolu montaj kumpaslarının bir devamı. Kendi üzerinde de devam ediyor. Bununla bağımsız medya susturulmaya çalışılıyor. Hiçbir şekilde mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, yılmayacağız. Bu zorbalığa, bu düzene karşı, bütün haksızlıklara karşı demokrasi ve adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz.'"