MetroPOLL Araştırması: En beğenilen siyasetçi kim?

MetroPOLL Araştırması: En beğenilen siyasetçi kim?
MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencer, Haziran 2023 seçimlerin ardından siyasi liderlerin popüleritesine yönelik yaptıkları araştırmayı yayımladı.Sencer'in paylaştığı ve Araştırma 28 ilde 2113 kişi...

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencer, Haziran 2023 seçimlerin ardından siyasi liderlerin popüleritesine yönelik yaptıkları araştırmayı yayımladı.

Sencer'in paylaştığı ve Araştırma 28 ilde 2113 kişi ile yapılan araştırmaya göre en popüler lider yüzde 51,4'le Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Yavaş'ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,8'le takip etti. Son dönemlerde CHP'de değişim çağrıları yapan isimlerin başında gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 46,5'le 3. sırada yer aldı.

Listede 4. sırada ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yer aldı. Katılımcıların yüzde 41,8'i Şimşek'i beğendiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nu beğenmeyenlerin sayısı, beğenenlerden fazla

Seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 35,1'lik beğeni oranıyla 6. sırada yer aldı. Kılıçdaroğlu'nu beğenmeyenlerin oranı yüzde 58,1.

Sencer'in paylaştığı araştırma sonuçları şöyle: