Cumhur'da yerel seçim mutabakatı: 28 büyükşehirde AKP, 2 büyükşehirde MHP desteklenecek

Cumhur'da yerel seçim mutabakatı: 28 büyükşehirde AKP, 2 büyükşehirde MHP desteklenecek
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 2024 Yerel Seçimleri'ne ilişkin yaptığı açıklamada 28 büyükşehir belediyede AKP adayını destekleyeceklerini açıkladı. Yıldız, AKP'nin ise ili ilde kendi adaylarına destek vereceklerini...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 2024 Yerel Seçimleri'ne ilişkin yaptığı açıklamada 28 büyükşehir belediyede AKP adayını destekleyeceklerini açıkladı. Yıldız, AKP'nin ise ili ilde kendi adaylarına destek vereceklerini belirtti.

Yerel seçimlere aylar kala partiler arasında ittifak görüşmeleri sürüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 2024 Yerel Seçimleri'ne ilişkin AKP ve MHP heyeti arasında yapılan görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

28 büyükşehirde AKP desteklenecek

Yıldız yaptığı açıklamada 28 büyükşehir belediyede AKP adayını destekleyeceklerini duyurdu.

AKP, MHP'yi yalnızca iki ilde destekleyecek

Yıldız ayrıca iki büyükşehirde AKP'nin MHP'nin çıkardığı adayı destekleyeceğini de açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı, bu iki kentin Manisa ve Mersin olduğunu da ifade etti.

Yıldız, açıklamasında "51 ilin 22'sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması, geri kalan 29 il merkezinde iş birliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat'ta AK Parti adayının, Sögüt'te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur" ifadelerini kullandı